Powered by

Βιτάμ: Αλλάζει χέρια μετά από 70 χρόνια

Ένα ιστορικό ελληνικό σήμα που έχει συνδέσει το όνομα του με την διατροφή της μεταπολεμικής Ελλάδας το Βιτάμ, η “βιταμινούχος μαργαρίνη” της Ελαΐς, μόλις άλλαξε χέρια. Το  πρωτοποριακό για την εποχή του προϊόν που δημιουργήθηκε το 1947 για να προσφέρει μια θρεπτική αλλά και πιο οικονομική λύση σε σχέση με το βούτυρο στις νοικοκυρές της “ανταρτόπληκτης” Ελλάδας πωλήθηκε μαζί με όλο το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων επάλειψης της Unilever. Ανάμεσα τους και άλλα γνωστά σήματα όπως τα Becel, Flora, Super Fresco, Άλτις Soft και Ελαϊς, τα οποία είχε ξεκαθαρίσει η Unilever ότι δεν τα υπολογίζει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της.
 
Η εταιρεία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, και εκτός απροόπτου θα είναι και ο νέος ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων επάλειψης της Unilever είναι η KKR. Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία κατέθεσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6,825 δισ. ευρώ για την απόκτηση τους.
 
H αμερικανική KKR έγινε ιδιαίτερα γνωστή και στην Ελλάδα με την έλευση της πριν από δύο περίπου χρόνια καθώς μέσω της πλατφόρμας Pillastone στην οποία συνεργάζονται και ελληνικές τράπεζες διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια εταιρειών και περιπτώσεις προβληματικών εταιρειών. Το πρώτο μεγάλο deal που έκλεισε στην ελληνική αγορά αφορά στην FAMAR της οικογένειας Μαρινόπουλου και πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2017.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com
 

Δειτε Επισης

Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο