Διαγωνισμός “Kyperounda Winery Best Young Sommelier” 2017

Για μια ακόμη χρονιά, το Οινοποιείο Κυπερούντας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου διοργάνωσαν το διαγωνισμό Kyperounda Winery Best Young Sommelier 2017, ο οποίος έλαβε χώρα στο Οινοποιείο Κυπερούντας στις  6 και 7 Δεκεμβρίου. Μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου καθώς και αρκετοί οινόφιλοι παρευρέθηκαν στον τελικό στις 7 Δεκεμβρίου ώστε να  τον παρακολουθήσουν.

Καλύτερος Οινοχόος για το 2017 αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  ο Σωτήρης Νεοφυτίδης, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Ντάνιελ Ευαγγέλου  και Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου κάτω των 35 ετών που έχουν απασχοληθεί επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ως «Οινοχόοι» για περισσότερο από ένα χρόνο.
Οι ενότητες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν οι εξής:
•    Γενικές γνώσεις πάνω στα κυπριακά και διεθνή κρασιά, μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά καθώς και  γνώσεις αναφορικά με την ιστορία του κρασιού, τα κυπριακά οινοποιεία, κυπριακά και Διεθνή τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα και, τέλος, το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού.
•    Τις ικανότητες και επιδεξιότητες στο σερβίρισμα (μετάγγιση κόκκινου κρασιού και άνοιγμα και σερβίρισμα αφρωδών οίνων).

Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και τόσο οι επισκέπτες όσο και οι διοργανωτές αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη αναμέτρηση.

Δειτε Επισης

Η Coca-Cola σκοράρει στη συμπερίληψη και την αποδοχή για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
Νέο βιβλίο: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Γίνε Αυτός που Πραγματικά Είσαι»
Έναρξη παγκύπριου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με την στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου
Ημερίδα Γνωριμίας της 12ης θητείας της κυπριακής Παιδοβουλής με το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»
Συναυλία TELETHON αφιερωμένη στον Στέλιο Πισή-«Για εκείνους που αγαπούν και για εκείνους που ελπίζουν»
«Ποδηλασία Αγάπης» για τα πρόωρα παιδιά από το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου-Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία
Arla Protein: Έδωσε το σύνθημα για ένα καλοκαίρι γεμάτο ενέργεια στο «Feed your Jump»
ENAVSMA...για μια ξεχωριστή βραδιά Wine and Dine στο ολοκαίνουριο Amyth of Nicosia
Η RSM Cyprus στέλνει μηνύματα ελπίδας στο συμβολικό ταξίδι μεταφοράς της «Βαλίτσας της Χριστοδούλας»
Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF): Σε τελική ευθεία με δυναμικές παραστάσεις και ενδιαφέροντα workshops