Powered by

Επιστροφή στα κέρδη για το ΧΑΚ

Με άνοδο έκλεισε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το ΧΑΚ, τερματίζοντας ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων. Ωθούμενος από την ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο 1,10% κλείνοντας στις 73,32 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε κέρδη 1,04% κλείνοντας στις 43,76 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €336.148, περιλαμβανομένης προσυμφωνημένης συναλλαγής σε μετοχές της Atlantic Insurance Company ύψους €63.537.

Με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασε η Εναλλακτική Αγορά με 1,01% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά με 1,03%, τα Ξενοδοχεία με 0,98% και οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,11%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €110.997 (άνοδος 1,83% - τιμή κλεισίματος €2,78). Ακολούθησαν οι μετοχές της Atlantic Insurance Company με €69.007 (πτώση 2,31% - τιμή κλεισίματος €1,27), της Logicom Pubilc LTD με €10.510 (πτώση 1,54% - τιμή κλεισίματος €1,28), της Cytrustees Investment με €10.399 (άνοδος 1,32% - τιμή κλεισίματος €0,23) και της ΚΕΟ PLC με €7.750 (άνοδος 3,33% - τιμή κλεισίματος €1,55).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 15 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 107.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας «Euler Investments London Plc» από την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, ως απαιτείται από το άρθρο 140 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, για προστασία του επενδυτικού κοινού καθώς και με βάση την Απόφαση Πολιτικής του Συμβουλίου του ΧΑΚ αναφορικά με την αναστολή και διαγραφή αξιών στις Αγορές του (Αρ. Εγκυκλίου: 03/2015, ημερ. 13/7/2015).
 
Σε περίπτωση έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας (30/6/2017), η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Δρ. Μαρίνος Βουκής: Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και γιατί η βιωσιμότητα είναι υπόθεση όλων μας(vid)
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την μεγάλη βραδιά των IN Business Awards 2024 (pics)
STEAM: Ραγδαία αναπτυσσόμενοι τομείς, αλλά κατά πολύ ανδροκρατούμενοι...Τα ευρήματα της έρευνας «SheSTEAM»
Πάει για εξαγορά του ιατρικού κέντρου «Εδέμ» η Πολυκλινική Υγεία-Η κοινοποίηση στην ΕΠΑ
Μαρία Τσιάκκα: Κουλτούρα πολυφωνίας και συμπερίληψης στην Cyta, όχι απλώς ως σύνθημα αλλά ως πράξη