3ο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου το 3ο ετήσιο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Innovation and Entrepreneurship Forum 2017- IEF2017), με θέμα «Research Commercialization & Innovative Start-ups». H διοργάνωση του Φόρουμ εμπίπτει στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ PwC Κύπρου και Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (Centre for Entrepreneurship - C4Ε) και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative (THI) των Ελλήνων της Διασποράς, με τη στήριξη της PwC Κύπρου, του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece) και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.  

Στο πλαίσιο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ανάμεσα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον κριτικής επιτροπής που αποτελείτο από έμπειρους αξιολογητές, επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές από το εξωτερικό. Εκ μέρους της PwC Κύπρου, στην κριτική επιτροπή συμμετείχε ο Πέτρος Μαρουδιάς, Συνέταιρος, Υπηρεσίες Διεθνών Ιδιωτών Πελατών. Οι τρεις καλύτερες ομάδες κέρδισαν χρηματικά βραβεία, προσφορά του Hellenic Initiative  καθώς επίσης και δωρεάν κατάρτιση που θα προσφέρει η PwC.

Οι νικητές του διαγωνισμού με τη σειρά που βραβεύτηκαν είναι οι:

Level 5 – 1ο βραβείο
AJM Med-i-caps ltd  - 2ο Βραβείο
Advanced Materials Design & Manufacturing ltd (AMDM ltd) – 3ο Βραβείο

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε επίσης συζήτηση (Panel Discussion) με θέμα «Key factors for successful commercialization». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Leon Sandler, Executive Director, MIT Deshpande Centre for Technological Innovation, η κ. Άννα Πρωτοπαπά, President & CEO of Mersana, στη Βοστώνη, ο κ. Herbert Chen, Vice Dean, TusPark, Tsinghua University και ο Δρ. Μάριος Δικαιάκος, Director, Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Συντονιστής της συζήτησης ήταν o Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC. Σε δηλώσεις του, ο κ. Ευγενίου υπογράμμισε τη σημασία της σωστής επιχειρηματικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. «Η συνεργασία της PwC Κύπρου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα πλαίσια του IEF2017, δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασύνδεση της κυπριακής ερευνητικής κοινότητας με το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση κυπριακών καινοτομιών και ευρεσιτεχνιών στη διεθνή αγορά», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μάριος Δικαιάκος δήλωσε «Το φετινό φόρουμ αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της ερευνητικής κοινότητας της Κύπρου με τις κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, και με τους επιχειρηματίες και επενδυτές εγνωσμένου κύρους από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι παρουσιάσεις και οι συμμετοχές άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους ξένους προσκεκλημένους». Στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας προς τις νεοφυείς εταιρίες, τις ερευνητικές ομάδες που συμμετείχαν στο φόρουμ, αλλά και στους ομιλητές του φόρουμ, και τους κριτές του διαγωνισμού νεοφυών επιχειρήσεων για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Δειτε Επισης

Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα
«Χρώμα & Φως από XM»: Εγκαίνια για το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών
Ήταν όλοι εκεί για τα 20 χρόνια ζωής της CSC Christodoulou
Σε ενίσχυση του στόλου με πλοία υπό κυπριακή σημαία συμφώνησαν Χατζημανώλη-MSC