Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ COFFEE BERRY
13:52 - 28 Νοεμβρίου 2017

Οι Φούρνοι Ζορπάς, για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Κυπρίων, προσφέροντας γευστικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας. Φιλοσοφία τους ήταν και παραμένει η συνεχής ικανοποίηση των καταναλωτών. Αυτός είναι και ο λόγος που στους Φούρνους Ζορπάς, από τον Δεκέμβριο του 2016, προσφέρονται τα Coffee Berry.
Ένα μοναδικό Coffee-to-Go Concept, βασισμένο απόλυτα στις αρχές του τρίτου κύματος καφέ και στις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών, έφτασε στους Φούρνους Ζορπάς. Ανώτερης ποιότητας speciality coffee και όχι μόνο, για take away αλλά και συσκευασίες για το σπίτι. Πρόκειται για μία διαφοροποιημένη πρόταση, βασισμένη στο Interactive Coffee Culture. Οι άρτια εκπαιδευμένοι baristas ενημερώνουν τους καταναλωτές για την προέλευση, τα χαρακτηριστικά και την παρασκευή του καφέ της αρεσκείας τους, που προέρχεται από τις καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Η παρασκευή του καφέ γίνεται με παραδοσιακούς, αλλά και με τους πιο σύγχρονους τρόπους που έχει σήμερα να επιδείξει η βιομηχανία. Το αρχιτεκτονικό design του station είναι μοντέρνο, σε βιομηχανικό ύφος, που μαγνητίζει τα βλέμματα.
Παρουσία
Οι Φούρνοι Ζορπάς είναι από τους πρώτους φούρνους που πρόσφεραν take away καφέ στην Κύπρο. Το πάθος για τον καφέ και η συνεχής αναζήτηση για τη βέλτιστη ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουν, τους οδήγησε στο επόμενο βήμα τον Δεκέμβριο του 2016, όπου και παρουσίασαν στην αγορά τα Coffee Berry.
Η παρουσία των Coffee Berry μετρά μόνο λίγους μήνες, αλλά σίγουρα αποτελεί την πιο υποσχόμενη αλλαγή για περαιτέρω ανάπτυξη.
Στόχοι
Ο στόχος των Φούρνων Ζορπάς αναφορικά με τα Coffee Berry είναι να βρίσκονται δίπλα σε όλους όσους έχουν πάθος για τον καφέ και τον αγαπούν. Μέσα στα μελλοντικά σχέδια είναι λοιπόν η επέκταση του δικτύου των Coffee Berry στους περισσότερους Φούρνους Ζορπάς παγκύπρια. Επίσης, η πρόσφατη ανάληψη της ενιαίας διαχείρισης των καφεστιατορίων της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστήμιου Κύπρου από τον Όμιλο Ζορπάς θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των Coffee Berry και με την πανεπιστημιακή κοινότητα, που θα μπορεί να απολαύσει μοναδικής ποιότητας και γεύσης καφέ.
Τομέας
Ο καφές, η πιο αγαπημένη καθημερινή συνήθεια σε όλο τον κόσμο, έχει αλλάξει και εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Σήμερα κυριαρχεί το τρίτο κύμα καφέ (3rd wave coffee), υπάρχει δηλαδή γνώση και πληροφόρηση για κάθε διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του καφέ, από τη φάρμα του παραγωγού έως το φλιτζάνι του καταναλωτή. Απόλυτο εκφραστή και πρεσβευτή του τρίτου κύματος καφέ αποτελούν τα Coffee Berry, που εκτιμούν τον καφέ γι’ αυτό που πραγματικά είναι και κάνουν όλα τα απαιτούμενα βήματα προκειμένου να αναδείξουν τον μοναδικό χαρακτήρα και την ποιότητα κάθε καφέ.
Οι καταναλωτές των Coffee Berry βιώνουν την απόλυτη γευστική εμπειρία, δοκιμάζοντας διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά και μεθόδους παρασκευής. Πριν από το τρίτο κύμα ήταν το δεύτερο κύμα με την παγκοσμιοποίηση των μεγάλων αλυσίδων καφέ και την πιο «ποσοτική» αντιμετώπιση του προϊόντος και το πρώτο κύμα όπου ο καφές ήταν ένα απλό συνώνυμο της καφεΐνης. Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι σήμερα οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι απαιτητικοί, ενημερωμένοι και επιθυμούν να εμπλουτίζουν τις γευστικές τους εμπειρίες με ποιοτικές ποικιλίες, γεύσεις και αρώματα.
Μέλλον
Το μέλλον του καφέ θα καθοριστεί από το περιβάλλον, την τεχνολογία αλλά και τη βαθύτερη γνώση των καταναλωτών. Ο τομέας του περιβάλλοντος και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη διασφάλισης βιώσιμης παραγωγής καφέ. Θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις για βιώσιμες και υγιείς σοδειές. Παράλληλα, η τεχνολογία και η καινοτομία θα επηρεάσουν τόσο την παραγωγή όσο και την ίδια τη μορφή του καφέ. Τέλος, η γνώση των καταναλωτών θα επιφέρει εξελιγμένες απαιτήσεις για την προέλευση, το roasting, το blending και την άλεση του καφέ, αλλά και τις δεξιότητες του barista.
Καταναλωτές
Oι βασικές παράμετροι που ορίζουν τις καταναλωτικές τάσεις στον τομέα του καφέ είναι η γεύση και η καινοτομία. Τα λανσαρίσματα πλέον αφορούν καφέ που συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη μέθοδο επεξεργασίας ή από χώρες προέλευσης με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά. Έννοιες όπως speciality coffee και cold brewing εμφανίζονται όλο και συχνότερα, συνδέονται με τη διάθεση ποιοτικού καφέ και αποτελούν τις επικρατέστερες τάσεις στον τομέα.
Οι καταναλωτές σήμερα αναζητούν την ενσωμάτωση της κουλτούρας του speciality coffee στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για ανώτερης ποιότητας καφέ, που δίνει την επιλογή στον καταναλωτή για διαλέξει το blend του καφέ, την γεωγραφική του προέλευση, αλλά και τον τρόπο παρασκευής του.
Στα Coffee Berry o καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το Blend του καφέ του ή Single Estate καφέ από 8 διαφορετικούς προορισμούς. Ο Single Estate καφές των Coffee Berry προέρχεται από μία συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία και φημίζεται για την ανώτερη ποιότητά του. Η μοναδικότητα του έγκειται τόσο στη γεύση όσο και στα αρώματά του, αλλά και στη διασφαλισμένη πορεία του από τον κόκκο ως το φλιτζάνι. Από τις μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου το cold brewing έχει ξεχωρίσει από οποιαδήποτε άλλη. Η γεύση και το άρωμα ενός cold brew είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, ενώ η διαδικασία παραγωγής με τα cold brew towers
κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του καφέ.
Στα Coffee Berry η διαδικασία απόσταξης διαρκεί έως και 16 ώρες για έναν απολαυστικό cold brew καφέ, που φτιάχνεται κυριολεκτικά σταγόνα-σταγόνα προκειμένου να αναδειχθεί όλο του το άρωμα και η γεύση.
Ένα μοναδικό Coffee-to-Go Concept, βασισμένο απόλυτα στις αρχές του τρίτου κύματος καφέ και στις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών, έφτασε στους Φούρνους Ζορπάς. Ανώτερης ποιότητας speciality coffee και όχι μόνο, για take away αλλά και συσκευασίες για το σπίτι. Πρόκειται για μία διαφοροποιημένη πρόταση, βασισμένη στο Interactive Coffee Culture. Οι άρτια εκπαιδευμένοι baristas ενημερώνουν τους καταναλωτές για την προέλευση, τα χαρακτηριστικά και την παρασκευή του καφέ της αρεσκείας τους, που προέρχεται από τις καλύτερες ποικιλίες του κόσμου. Η παρασκευή του καφέ γίνεται με παραδοσιακούς, αλλά και με τους πιο σύγχρονους τρόπους που έχει σήμερα να επιδείξει η βιομηχανία. Το αρχιτεκτονικό design του station είναι μοντέρνο, σε βιομηχανικό ύφος, που μαγνητίζει τα βλέμματα.
Παρουσία
Οι Φούρνοι Ζορπάς είναι από τους πρώτους φούρνους που πρόσφεραν take away καφέ στην Κύπρο. Το πάθος για τον καφέ και η συνεχής αναζήτηση για τη βέλτιστη ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουν, τους οδήγησε στο επόμενο βήμα τον Δεκέμβριο του 2016, όπου και παρουσίασαν στην αγορά τα Coffee Berry.
Η παρουσία των Coffee Berry μετρά μόνο λίγους μήνες, αλλά σίγουρα αποτελεί την πιο υποσχόμενη αλλαγή για περαιτέρω ανάπτυξη.
Στόχοι
Ο στόχος των Φούρνων Ζορπάς αναφορικά με τα Coffee Berry είναι να βρίσκονται δίπλα σε όλους όσους έχουν πάθος για τον καφέ και τον αγαπούν. Μέσα στα μελλοντικά σχέδια είναι λοιπόν η επέκταση του δικτύου των Coffee Berry στους περισσότερους Φούρνους Ζορπάς παγκύπρια. Επίσης, η πρόσφατη ανάληψη της ενιαίας διαχείρισης των καφεστιατορίων της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστήμιου Κύπρου από τον Όμιλο Ζορπάς θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο των Coffee Berry και με την πανεπιστημιακή κοινότητα, που θα μπορεί να απολαύσει μοναδικής ποιότητας και γεύσης καφέ.
Τομέας
Ο καφές, η πιο αγαπημένη καθημερινή συνήθεια σε όλο τον κόσμο, έχει αλλάξει και εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Σήμερα κυριαρχεί το τρίτο κύμα καφέ (3rd wave coffee), υπάρχει δηλαδή γνώση και πληροφόρηση για κάθε διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας του καφέ, από τη φάρμα του παραγωγού έως το φλιτζάνι του καταναλωτή. Απόλυτο εκφραστή και πρεσβευτή του τρίτου κύματος καφέ αποτελούν τα Coffee Berry, που εκτιμούν τον καφέ γι’ αυτό που πραγματικά είναι και κάνουν όλα τα απαιτούμενα βήματα προκειμένου να αναδείξουν τον μοναδικό χαρακτήρα και την ποιότητα κάθε καφέ.
Οι καταναλωτές των Coffee Berry βιώνουν την απόλυτη γευστική εμπειρία, δοκιμάζοντας διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά και μεθόδους παρασκευής. Πριν από το τρίτο κύμα ήταν το δεύτερο κύμα με την παγκοσμιοποίηση των μεγάλων αλυσίδων καφέ και την πιο «ποσοτική» αντιμετώπιση του προϊόντος και το πρώτο κύμα όπου ο καφές ήταν ένα απλό συνώνυμο της καφεΐνης. Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές είναι σήμερα οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι απαιτητικοί, ενημερωμένοι και επιθυμούν να εμπλουτίζουν τις γευστικές τους εμπειρίες με ποιοτικές ποικιλίες, γεύσεις και αρώματα.
Μέλλον
Το μέλλον του καφέ θα καθοριστεί από το περιβάλλον, την τεχνολογία αλλά και τη βαθύτερη γνώση των καταναλωτών. Ο τομέας του περιβάλλοντος και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη διασφάλισης βιώσιμης παραγωγής καφέ. Θα εντατικοποιηθούν οι δράσεις για βιώσιμες και υγιείς σοδειές. Παράλληλα, η τεχνολογία και η καινοτομία θα επηρεάσουν τόσο την παραγωγή όσο και την ίδια τη μορφή του καφέ. Τέλος, η γνώση των καταναλωτών θα επιφέρει εξελιγμένες απαιτήσεις για την προέλευση, το roasting, το blending και την άλεση του καφέ, αλλά και τις δεξιότητες του barista.
Καταναλωτές
Oι βασικές παράμετροι που ορίζουν τις καταναλωτικές τάσεις στον τομέα του καφέ είναι η γεύση και η καινοτομία. Τα λανσαρίσματα πλέον αφορούν καφέ που συνοδεύεται από μία ιδιαίτερη μέθοδο επεξεργασίας ή από χώρες προέλευσης με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά. Έννοιες όπως speciality coffee και cold brewing εμφανίζονται όλο και συχνότερα, συνδέονται με τη διάθεση ποιοτικού καφέ και αποτελούν τις επικρατέστερες τάσεις στον τομέα.
Οι καταναλωτές σήμερα αναζητούν την ενσωμάτωση της κουλτούρας του speciality coffee στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για ανώτερης ποιότητας καφέ, που δίνει την επιλογή στον καταναλωτή για διαλέξει το blend του καφέ, την γεωγραφική του προέλευση, αλλά και τον τρόπο παρασκευής του.
Στα Coffee Berry o καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το Blend του καφέ του ή Single Estate καφέ από 8 διαφορετικούς προορισμούς. Ο Single Estate καφές των Coffee Berry προέρχεται από μία συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία και φημίζεται για την ανώτερη ποιότητά του. Η μοναδικότητα του έγκειται τόσο στη γεύση όσο και στα αρώματά του, αλλά και στη διασφαλισμένη πορεία του από τον κόκκο ως το φλιτζάνι. Από τις μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου το cold brewing έχει ξεχωρίσει από οποιαδήποτε άλλη. Η γεύση και το άρωμα ενός cold brew είναι τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, ενώ η διαδικασία παραγωγής με τα cold brew towers
κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε λάτρη του καφέ.
Στα Coffee Berry η διαδικασία απόσταξης διαρκεί έως και 16 ώρες για έναν απολαυστικό cold brew καφέ, που φτιάχνεται κυριολεκτικά σταγόνα-σταγόνα προκειμένου να αναδειχθεί όλο του το άρωμα και η γεύση.
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Αρμενίας 51, 2006, Στρόβολος Λευκωσία
Διεύθυνση: Αρμενίας 51, 2006, Στρόβολος Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22871700 |
Φαξ: 22318727 | E-mail: info@zorbas.com.cy
Ιστοσελίδα: www.zorbas.com.cy, coffeeberry.coffee
Φαξ: 22318727 | E-mail: info@zorbas.com.cy
Ιστοσελίδα: www.zorbas.com.cy, coffeeberry.coffee