αχναγάλ

Με οικογενειακή παράδοση 40 σχεδόν χρόνων, η εταιρεία αχναγάλ εδρεύει στο Δασάκι της Άχνας. Ιδρύθηκε το 1977 από τον κ. Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. 

Η εταιρεία γρήγορα μεγάλωσε και σήμερα πρόκειται για τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της επαρχίας Αμμοχώστου. Στη διοίκησή της εργάζονται πλέον και τα παιδιά της οικογένειας Ελευθερίου, αφού ολοκλήρωσαν τις εξειδικευμένες σπουδές τους σε Ευρώπη και Αμερική στην παραγωγή γάλακτος και στα τυροκομικά.  Η αχναγάλ σήμερα εργοδοτεί πέραν των 75 ατόμων, ενώ ο συνολικός τζίρος της έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Α/φοί Ελευθερίου Φάρμα
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, χαλουμιού, κεφαλοτυριού, τυριού σαλάτας, γιαουρτιού και αναρής. Αυτό που κάνει την εταιρεία και τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν είναι ότι για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά φρέσκο γάλα ημέρας από την αδελφική εταιρεία Α/φοί Ελευθερίου Φάρμα Λτδ. Η οικογενειακή φάρμα ιδρύθηκε το 2003 με στόχο την κάλυψη των αναγκών της αχναγάλ σε αγελαδινό γάλα, διασφαλίζοντας έτσι την απαιτούμενη φρεσκάδα και ποιότητα των παραγομένων προϊόντων. Το γάλα συλλέγεται δύο φορές την ημέρα και η επεξεργασία του γίνεται σε λίγες μόνο ώρες, αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις, για να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων.

Τα προϊόντα της αχναγάλ
Η αχναγάλ έχει πλέον μπει δυναμικά στο δύσκολο και απαιτητικό χώρο του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος και με ανανεωμένο στόλο, πέραν των 15 αυτοκινήτων διανομής, είναι σε θέση να εξυπηρετεί παγκύπρια με μια μεγάλη γκάμα τυροκομικών προϊόντων. Με 114 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων και με την προσθήκη εισαγόμενων τυριών, που δεν μπορούν να παραχθούν στην Κύπρο, η εταιρεία είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες σε γαλακτοκομικά προϊόντα οποιασδήποτε επιχείρησης εστίασης στον τόπο μας. Πέραν του άπαχου, ημιάπαχου, αλλά και πλήρους αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος σε διάφορες συσκευασίες, η εταιρεία έχει μπει και σε πιο εξειδικευμένα  προϊόντα, όπως delact, αιγινό, αλλά και φρέσκια παστεριωμένη κρέμα. Εισαγόμενα τυριά με προστατευόμενη προέλευση και παραγωγή, όπως φέτα, ένταμ και μοτσαρέλα πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν την προσφερόμενη γκάμα τυροκομικών προϊόντων που προσφέρει η εταιρεία.

Εξαγωγές
Οι εξαγωγές σε χαλούμι καταγράφουν αυξητική τάση και πλέον πέραν του 30% του ετήσιου τζίρου αφορά εξαγωγές σε Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία και Ιταλία.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια παρουσίας της στην κυπριακή αγορά και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η γαλακτοβιομηχανία αχναγάλ πρωτοπορεί δίνοντας ποσοστό από τις πωλήσεις φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στα παιδιά του τόπου μας. Η εταιρεία ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, αφού από την 1η  Μαΐου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017 προσφέρει μέρος των εσόδων της για ενίσχυση του συνδέσμου «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή», ο οποίος στηρίζει παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο και συναφείς παθήσεις.  

Το μέλλον
Στα σχέδια της εταιρείας είναι να συνεχίσει την προσφορά της στον ιερό αυτό σκοπό και κατά το 2018, ενώ νέα και πιο εξειδικευμένα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σε πορεία ανάπτυξης για το επόμενο έτος. Πέραν της εξασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων, η έγνοια και η προτεραιότητα της εταιρείας είναι επίσης η εξασφάλιση και η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών. Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόσο στο εργοστάσιο όσο και στην αδελφική και οικογενειακή φάρμα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
αχναγάλ

Διεύθυνση: Δημητρίου Φανή, Β΄ Βιομηχανική Περιοχή, 5523, Δασάκι Άχνας
Τηλέφωνο: 24721033
Ιστοσελίδα: www.achnagal.com


Δειτε Επισης

€250 εκατ. στο τραπέζι μας
VITATRACE NUTRITION
PITTAS DAIRY INDUSTRIES
ipH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS
αχναγάλ
Α. ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ
Α/ΦΟΙ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Α/ΦΟΙ ΛΑΝΙΤΗ
THE CYPRUS DAIRY INDUSTRY: THE FULL FAT BUSINESS