Powered by

H Meredith εξαγοράζει την Time προς 2,8 δισ. δολάρια

H Meredith Corp συμφώνησε να εξαγοράσει την Time Inc. προς 2,8 δισ. δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της δεύτερης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία σε μετρητά (18,50 δολάρια ανά μετοχή) δίνει στην Meredith -η οποία εκδίδει το Better Homes & Gardens, το Shape και το Parents μεταξύ άλλων- ένα μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό προκειμένου να ανταγωνιστεί το Facebook και την Google στην προσέλκυση διαφημιστών. Η εξαγορά παρέχει επίσης στους δισεκατομμυριούχους αδελφούς Koch – οι οποίοι θα στηρίξουν την προσφορά της Meredith με μια «ένεση» κεφαλαίων 650 εκατ. δολαρίων- μερίδιο σε γνωστά brands όπως το περιοδικό Time.

Η Koch Equity Development δεν θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Meredith ή επιρροή στις δημοσιογραφικές ή διαχειριστικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ωστόσο, η εμπλοκή των αδελφών Koch ίσως εγείρει νέα ερωτήματα περί πολιτικής επιρροής στα μέσα ενημέρωσης. Οι αδελφοί Koch για δεκαετίες κάνουν κινήσεις ώστε να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πλούσιων πολιτικών δωρητών που δίνουν χρήματα για συντηρητικούς σκοπούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Time, Rich Battista, θα συνεργαστεί με την Meredith κατά τη διάρκεια της μετάβασης και αναμένεται να αποχωρήσει όταν κλείσει η συμφωνία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Time Inc.

Σημειώνεται πως αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που η Meredith προσπαθεί να εξαγοράσει την Time από το 2013. Η Time, όπως και οι ανταγωνιστές της, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μείωσης των διαφημίσεων στα έντυπά της, και προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της, πωλώντας ορισμένους τίτλους περιοδικών, αντικαθιστώντας ανώτατα στελέχη και ελπίζοντας πως θα πείσει τους διαφημιστές να ρίξουν χρήμα στους τίτλους της. 
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα