Powered by

Η Meredith Corp εξαγόρασε το περιοδικό Time

O αμερικανικός μιντιακός όμιλος Meredith Corp ανακοίνωσε την απόκτηση του εκδοτικού οίκου Time στον  οποίο ανήκει το ομώνυμο περιοδικό, το  People, το Sports Illustrated και το Fortune.

Το τίμημα της συμφωνίας είναι εξ ολοκλήρου σε ρευστό και ανέρχεται σε 1,84 δισ. δολ., με τη στήριξη των δισεκατομμυριούχων (συντηρητικών) αδελφών  Charles και  David Koch.

Η Meredith, πάντως, είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να εξαγοράσει το  Time, φέτος αλλά και το 2013.

Συνδυασμένοι οι δύο όμιλοι θα έχουν πλέον ένα αναγνωστικό κοινό της τάξης των 135 εκατ. ατόμων και κυκλοφορία σχεδόν 60 εκατομμυρίων. Παράλληλα, το deal αναμένεται να επεκτείνει την πελατειακή βάση της Meredith και στη γενιά του '00, δημιουργώντας μια ιντερνετική μιντιακή μονάδα με 170 εκατ. μοναδικούς χρήστες μηνιαίως στις ΗΠΑ και πάνω από 10 δισ.  views βίντεο τον χρόνο.
Η απόφαση για την εξαγορά φέρεται να ελήφθη μετά από τη σημαντική υποχώρηση των εσόδων του εκδοτικού οίκου το τρίτο τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 679 εκατ. δολάρια, ποσό που είναι μικρότερο κατά 9,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Η συνολική αξία της συμφωνίας εκτιμάται ότι φτάνει τα 2,8 δισ. δολάρια, ένα ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται τόσο το τίμημα της εξαγοράς όσο και τα περίπου 950 εκατομμύρια των χρεών του Time. Από αυτό δε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αδελφοί Koch θα συνεισφέρουν περίπου 650 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτή η συμμετοχή προκαλεί αντιδράσεις καθώς, εκτός των άλλων, είναι ισχυροί και παραδοσιακοί χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων (αν και όχι του Trump). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η ιστοσελίδα του ομίλου τους, «για εκατομμύρια Αμερικανούς, οι λέξεις "αδελφοί Koch" και "πολιτικός ακτιβισμός" πάνε χέρι-χέρι». Μάλιστα, η φήμη που είχε κυκλοφορήσει το 2013 για την πρόθεσή τους να εξαγοράσουν τις εφημερίδες Los Angeles Times και Chicago Tribune είχαν πυροδοτήσει μέχρι και διαδηλώσεις από αναγνώστες των δύο εντύπων, που έκαναν λόγο για αλλοίωση της αντικειμενικότητας στην ενημέρωση.

Πάντως, οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι αδελφοί Koch δεν θα είναι μέλη του ΔΣ της Meredith και ότι δεν θα ασκούν επιρροή στις δραστηριότητες της νέας οντότητας, σε ό,τι αφορά το διοικητικό έργο ή τη δουλειά των συντακτών.

Η Meredith, ένας κολοσσός με κεφαλαιοποίηση 2,7 δισ. δολ., αναμένει το κλείσιμο του deal το α' τρίμηνο του 2018, όπως μεταδίδει το Reuters. Το 2015 είχε προσπαθήσει να συγχωνευτεί με τη  Media General με βάση τη Βιρτζίνια in 2015, ωστόσο τελικά την εταρεία απέκτησε η  Nexstar έναντι 4,6 δισ. δολ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα