Medochemie: Μελετά επέκταση μέχρι τη διώρυγα του Σουέζ

Σε μελέτες σκοπιμότητας για τη δημιουργία νέου έργου στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας συνολικού ύψους €25 εκατ., σε συνολική έκταση 10,000 τ.μ. στην οικονομική ζώνη της Διώρυγας του Σουεζ, προχωρά η Medochemie. 

Η συμφωνία ανακοινώθηκε σε συνάντηση που είχε η κυπριακή φαρμακευτική εταιρεία με τον Αιγύπτιο υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Tarek Kabil, στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε ο Αιγύπτιος υπουργός, την επόμενη περίοδο θα υπάρξει μια ροή κυπριακών επενδύσεων στην ιχθυοκαλλιέργεια, την παρασκευή φαρμάκων και τη γεωργική παραγωγή.

Σύμφωνα με την Ahram Online, ο υπουργός είχε επαφές με αρκετούς αντιπροσώπους μεγάλων κυπριακών εταιρειών στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κύπρου-Αιγύπτου.

Μεταξύ άλλων, ο Kabil κάλεσε τον CEO της PwC, Ευγένιο Ευγενίου να διοργανώσει συνέδριο με στόχο την παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Αίγυπτο επενδυτικές ευκαιρίες στην Αίγυπτο σε εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων που διαχειρίζεται η PwC.

«Η συμφωνία ως προς τα σημεία μεταξύ των δύο ηγετών (Κύπρου και Αιγύπτου) ανοίγει τον δρόμο για ένα ποιοτικό άλμα στο επίπεδο των κοινών οικονομικών σχέσεων την προσεχή περίοδο», είπε σχετικά ο Αιγύπτιος υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εξαγωγές αιγυπτιακών βασικών προϊόντων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 88% σε ετήσια βάση τους πρώτους επτά μήνες του 2017, φτάνοντας τα €22,5 εκατ. Στις εξαγωγές συμπεριλαμβάνονται πλαστικά, λαχανικά και φρούτα, χάλυβας, καλώδια, χημικά προϊόντα και έπιπλα.

Αντίστοιχα, οι αιγυπτιακές εισαγωγές από την Κύπρο αυξήθηκαν κατά 147% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο επτάμηνο του 2017, φτάνοντας τα €20 εκατ. 

Το διμερές εμπόριο εκτιμάται σε €42,3 εκατ. την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, σε σύγκριση με €29 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των πολυκαταστημάτων ERA από την Gencom
Το εστιατόριο «το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Μειώθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μέσω Πράσινης Γραμμής το 2024
Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική: Επεκτείνει και ενδυναμώνει τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας