Powered by

Δήμος Πάφου: Πλεονάσμα €2,5 εκατ. στον προϋπολογισμό

Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου ενέκρινε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2018, ο οποίος είναι πλεονασματικός κατά €2,5 εκατ. 

Τα επιπλέον χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ως συνεισφορά της τοπικής αρχής στην εκτέλεση νέων έργων υποδομής. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο Δήμος το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει αχρείαστες σπατάλες και έξοδα αλλά έχει βελτιώσει και την φοροεισπρακτική του ικανότητα εισπράττοντας μεγάλα ποσά και από ανείσπρακτες οφειλές προηγούμενων ετών, ενώ συνεχώς αυξάνει τα έσοδα του από την χρήση δημόσιων χώρων , από επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας. 

Στο μεταξύ στην χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και της συζήτησης του ετήσιου προϋπολογισμού του Δ. Πάφου για το έτος 2018, εγκρίθηκαν ομόφωνα δύο προτάσεις του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, που αφορούν ποσό 30 χιλ. ευρώ για συμμετοχικό προϋπολογισμό και ποσό 20 χιλ. ευρώ για προετοιμασία σχεδίων περιοχής του εμπορικού κέντρου και της τουριστικής περιοχής. 

Ο κ. Λετυμπιώτης εξήγησε ότι το μοντέλο του συμμετοχικού προϋπολογισμού είναι αρκετά διαδεδομένο σε αρκετές σύγχρονες κοινωνίες και με βάση τη λειτουργία του διατίθεται στους πολίτες μιας γεωγραφικής ενότητας, ώστε αυτοί να αποφασίσουν σε ποια έργα θα δαπανηθεί. 

Με βάση την διαδικασία ο κάθε δημότης θα μπορεί να καταθέσει την πρόταση του για το ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο έργο του Δήμου που θα γίνει με τα χρήματα αυτά. 

Σε σχέση με την δεύτερη πρόταση που αιτήθηκε για τα σχέδια περιοχής, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημειώνει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να προκηρυχθεί η διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης σχεδίων περιοχής τόσο στο εμπορικό κέντρο όσο και στην τουριστική περιοχή.

Τα σχέδια θα εντάσσονται σε ένα ενιαίο πολεοδομικό συγκοινωνιακό οικονομικό σχεδιασμό με δοκιμασμένες πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Στο κάθε σχέδιο θα καθορίζονται όλα τα αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής.

Ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε πως όλοι θα ξέρουν πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά η περιοχή κυρίως θα αποφεύγονται τακτικές του “ράβε ξήλωνε”. 
Αυτό το σχέδιο συνέχισε, θα αποτελεί και την κυριότερη τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία για την χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο
Ενισχύεται η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ολλανδίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο