Δήμος Μουσκής: Επενδύουμε στον τόπο μας (βίντεο)

Στην Κύπρο επικεντρώνεται η αναπτυξιακή στρατηγική του ομίλου Muskita, ο οποίος θα εξακολουθήσει να επενδύει στους τομείς που δραστηριοποιείται, δηλαδή, στη βιομηχανία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη γης. Όπως αναφέρει στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, ο CEO της Muskita Aluminium Industries, Δήμος Μουσκής: «H Κύπρος είναι η πατρίδα μας και τα πλάνα μας προσανατολίζονται στον τόπο μας, καθώς πρέπει να εξασφαλιστούν οι επόμενες γενιές».

Εργοδοτώντας 1.200 ανθρώπους μόνο στη Λεμεσό, ο όμιλος βρίσκεται στην κορυφή των μεγάλων εργοδοτών της πόλης, ενώ απασχολεί άλλους 300-350 υπαλλήλους στην υπόλοιπη Κύπρο. «Ο όμιλος εργάστηκε με τον δικό του τρόπο για την αξιοζήλευτη ανάπτυξη της Λεμεσού, η οποία αποτελεί στολίδι της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζει.

Διαβάστε ακόμα: Στην Demstar Business Solutions ο Ανδρέας Νεοκλέους  

«Αν είμαστε συνετοί, θα πετύχουμε»
Την ώρα που ο τουρισμός καταγράφει αξιοσημείωτα ρεκόρ, συμβάλλοντας έτσι στην κερδοφορία του ομίλου, τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης καταγράφει και ο βιομηχανικός τομέας, έπειτα από πέντε χρόνια υποχώρησης. «Νοουμένου ότι θα είμαστε συνετοί και δεν θα επαναλάβουμε, ως κοινωνία, τα λάθη του παρελθόντος, τότε οι προοπτικές είναι πολύ καλές τόσο για τη Λεμεσό όσο και για ολόκληρη την Κύπρο».

Ιστορία 60 χρόνων
Η Muskita δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον αείμνηστο Γιώργο Μουσκή, πατέρα του Δήμου Μουσκή. «Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έφερε το αλουμίνιο στην Κύπρο και διαβλέποντας προοπτικές από τη δυναμική του υλικού ξεκίνησε τις πρώτες κατασκευές το 1965.  Στην πορεία ανέπτυξε συστήματα αλουμινίου που βασίζονταν στις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο ανοδίωσης στο νησί.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​​​​MiFID II: Αλλάζει τον χρηματοοικονομικό τομέα

Μετά τα γεγονότα του 1974 ο όμιλος στράφηκε στη Σαουδική Αραβία, εργοδοτώντας γύρω στους 450 Κύπριους, ενώ έτος - σταθμό απετέλεσε το 1985, όταν ξεκίνησε η παραγωγή του αλουμινίου στην Κύπρο, σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Λεμεσό».

Στη συνέχεια ο όμιλος Muskita επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως τον τουρισμό, με το ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, το Aldiana Cyprus Hotel στην Αλαμινό, καθώς και το Meliá Athens Hotel στην Αθήνα.

Γύρω στο 2000 έδωσε, παράλληλα, έμφαση και στο βιομηχανικό κομμάτι, δημιουργώντας τη θυγατρική, Universal Components, στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εκεί εργοστάσιο εργοδοτούσε, περίπου, 120 ανθρώπους και αντλούσε πρώτες ύλες από τη βιομηχανική μονάδα της Λεμεσού. Σήμερα ο όμιλος επενδύει, κυρίως, στην Κύπρο, με πρόσφατη σημαντική κίνηση αυτής της εξαγοράς του 50% του ξενοδοχείου Amathus.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Παγκόσμια διάκριση για τη Δέσποινα Πολυβίου στις εξετάσεις επαγγελματικού επιπέδου του ICAEW
Παρουσίαση βιβλίου «Σπύρος Κυπριανού: Στη μάχη της ιστορίας όπως την έζησα 1932-1959»
Nobu Matshuhisa: Η αγάπη του για την κυπριακή κουζίνα και η επέκταση στην Ευρώπη
Βαρδής Βαρδινογιάννης: Το κτίσιμο μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας και η τεράστια κοινωνική προσφορά
Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης
Διευθύντρια για πολυμερείς υποθέσεις στο DG TRADE η Μυρτώ Ζαμπάρτα-Διορίστηκε από την Κομισιόν
Η fashion designer Βασιλική Χαρίτωνος στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS
Ο ιδρυτής της M. Residence Νικόλας Μιχαλιάς στη λίστα «40 under 40» του Fortune Greece-«Είναι ένας πρωτοπόρος»
Ο Νικόλας Στρατής, μέλος του ICAEW, στην υψηλού κύρους επιτροπή IFAC Young Leaders Collective
Κυκλοφόρησε η βιογραφία της Ζέτας Αιμιλιανίδου-H χαρισματική προσωπικότητα και το σημαντικό της έργο