Powered by

Bloomberg: Το Brexit το πιο ηλίθιο πράγμα που κάνει μια χώρα μετά την επιλογή Trump

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο δισεκατομμυριούχος μέντορας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι το Brexit είναι το "μοναδικό ηλίθιο πράγμα που έχει κάνει ποτέ χώρα" εκτός από την εκλογή του Donald Trump ως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ισχυρίστηκε ότι «είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβουμε γιατί μια χώρα που τα πάει τόσο καλά θέλει να το καταστρέψει» με την ψήφο υπέρ του Brexit, μιλώντας ενώπιον διάσκεψης με θέμα την τεχνολογία στην Βοστώνη πριν από δύο εβδομάδες.

Στην εν λόγω εκδήλωση, ο 75χρονος Μπλούμπεργκ προειδοποίησε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι στην εταιρεία χρηματοπιστωτικών μέσων που φέρει το όνομά του ζήτησαν να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ επειδή πιστεύουν ότι οι δύο χώρες δεν φαίνεται πλέον να επιθυμούν μετανάστες και δεν νιώθουν να είναι πλέον φιλόξενοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος βρισκόταν στο Λονδίνο την Τρίτη (24 Οκτωβρίου) για τα εγκαίνια νέου γραφείου για το Bloomberg στην πόλη. Τα σχόλια τους τις προηγούμενες μέρες  οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι είχε μετανιώσει για την επένδυση του στην πόλη του Λονδίνου λόγω του Brexit.

«Ανοίγουμε ένα ολοκαίνουργιο ευρωπαϊκό γραφείο στο Λονδίνο - δύο μεγάλα, ακριβά κτίρια. Θα το έκανα αν ήξερα ότι θα φύγουν; Είχα κάποιες σκέψεις, αλλά είμαστε εκεί, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι».
 
Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο Μπλούμπεργκ παρουσιάστηκε πιο επιφυλακτικός στις δηλώσεις, ενώ στην ομιλία του δίπλα από τον δήμαρχο του Λονδίνου επέμεινε ότι η εταιρεία του παραμένει «σθεναρά αφοσιωμένη στο Λονδίνο».
 
 

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει