Λεβέντειος Πινακοθήκη: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την Παράδοξη Αφροδίτη

Η έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη που φιλοξενείται από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της Πινακοθήκης μέχρι σήμερα.  Για πρώτη φορά στην Κύπρο, το φιλότεχνο κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην Κύπριδα θεά, όπως αυτή ερμηνεύτηκε και αποτυπώθηκε στη Δυτική τέχνη, μέσα από έργα 19 μουσείων, πινακοθηκών και ιδιωτικών συλλογών από την Ευρώπη και την Αμερική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων,  ποικίλου ενδιαφέροντος, από τον Οκτώβριο μέχρι και Δεκέμβριο. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με θέματα που αφορούν τη γυναίκα. Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.  

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Νοεμβρίου ανοίγει αυλαία την 1η Νοεμβρίου με το  εργαστήριο ζωγραφικής για ενήλικες, με τον εικαστικό και δάσκαλο τέχνης Αλέξη Μιχαηλίδη, με τίτλο «Η Αφροδίτη του 21ου αιώνα», στις 18:30-20:30.

Στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 χρονών από τις 10:30-12:00, με τίτλο «Oι Μύθοι της Αφροδίτης». 
Παράλληλα, στις 11:00 οι επισκέπτες θα έχουν την εμπειρία να απολαύσουν μια ειδική, δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση, από την Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Διευθύντρια της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί επίσης η εικαστική εγκατάσταση για ένα ιδιαίτερο πρόγευμα, μόνο για δύο, με οικοδεσπότρια την εικαστικό Λία Λαπίθη, με τίτλο «Το Παράδοξο Πρόγευμα της Αφροδίτης». Τα καθαρά έσοδα από το πρωτότυπο αυτό πρόγευμα  θα διατεθούν στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

Στις 8 Νοεμβρίου στις 11:00, η Διευθύντρια της Πινακοθήκης, Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, θα παραθέσει ακόμη μια ειδική ξενάγηση, δωρεάν για το κοινό, στην Παράδοξη Αφροδίτη, ενώ η Διάλεξη της Τετάρτης θα φιλοξενήσει τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας, Peter Humfrey, σε μια διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με τίτλο «Venus, Venice and Cyprus».

Στις 9 Νοεμβρίου, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια συλλογική εγκατάσταση των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederic, με τίτλο «Αφροδίτη» στην Αίθουσα Claude Monet. Η έκθεση θα ανοίξει στις 19:30 και θα διαρκέσει από τις 10/11/2017 – 15/01/2018. 

Στις 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ενότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  «Οικογενειακές Κυριακές», θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο εμπνευσμένο από την προσωρινή έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη «Η Αφροδίτη και το Περιστέρι». Η εικαστικός Ιωάννα Φιλίππου σάς περιμένει για να μοιραστείτε μια ξεχωριστή οικογενειακή εμπειρία από τις 10:30-12:00.

Τέλος στις 28 Νοεμβρίου διοργανώνεται «ένα ξεχωριστό απόγευμα – αφιέρωμα στην Παράδοξη Αφροδίτη» με στόχο την ενίσχυση του ταμείου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδος Λευκωσίας.
 

Δειτε Επισης

Η Lidl φέρνει το Lidl Youth Camp στο UEFA Women’s EURO 2025™
«Μπλε Διαδρομή»: Ισχυρά μηνύματα στην πρωτοβουλία Europa Uomo Κύπρου και Ογκολογικού Κέντρου Τρ. Κύπρου
Η Kawacom’s Κύπρου πραγματοποιεί την ευχή και το όνειρο ενός παιδιού να παρακολουθήσει τη Formula 1 στη Βουδαπέστη
Φιλανθρωπικό gala-συναυλία με τον διεθνή αστέρα της όπερας Alessandro Safina
Η Coca-Cola σκοράρει στη συμπερίληψη και την αποδοχή για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς
Νέο βιβλίο: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ: Γίνε Αυτός που Πραγματικά Είσαι»
Έναρξη παγκύπριου εράνου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού με την στήριξη της ΟΠΑΠ Κύπρου
Ημερίδα Γνωριμίας της 12ης θητείας της κυπριακής Παιδοβουλής με το Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»
Συναυλία TELETHON αφιερωμένη στον Στέλιο Πισή-«Για εκείνους που αγαπούν και για εκείνους που ελπίζουν»
«Ποδηλασία Αγάπης» για τα πρόωρα παιδιά από το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου-Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία