Powered by

Πλήρη εξαγορά της Alitalia προτείνει η Cerberus

Το αμερικανικό private equity Cerberus Capital Management έχει προσεγγίσει την Alitalia με μια προσφορά που θα δίνει τη δυνατότητα στην προβληματική ιταλική αεροπορική εταιρεία να παραμείνει ανεξάρτητη, σε μια κίνηση που θα άλλαζε τον αγώνα για τον έλεγχο της εταιρείας, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Η κίνηση της Cerberus έρχεται μια εβδομάδα μετά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από πιθανούς αγοραστές, περιλαμβανομένων της EasyJet και της Lufthansa, για την απόκτηση ολόκληρης ή μέρους της Alitalia.

Η Cerberus επέλεξε να μην υποβάλει δική της προσφορά διότι θεωρούσε υπερβολικά περιοριστικούς τους όρους της δημόσιας προσφοράς.

Ωστόσο, έχει πει στην Alitalia πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της, αν μπορεί να αναδιαρθρωθεί ολοκληρωτικά, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται οι FT. Πρόσθεσαν πως η Cerberus εξετάζει εδώ και μήνες την Alitalia και έχει πραγματοποιήσει αρκετές συζητήσεις με τους διαχειριστές της.

Η Cerberus αφήνει να εννοηθεί πως θα ήταν πρόθυμη να επενδύσει κεφάλαια ύψους 100-400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο της ιταλικής αεροπορικής. Το σχέδιότ ης προβλέπει επίσης τη διατήρηση μεριδίου από το ιταλικό κράτος, ενώ τα συνδικάτα των εργαζομένων θα επωφελούνταν από κάποιας μορφής διαμοιρασμού του κέρδους, σύμφωνα με το σχέδιο της Cerberus.

Τόσο η Cerberus όσο και η Alitalia αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Πηγές που έχουν ενημερωθεί για το θέμα, δήλωσαν πως η Cerberus υποστηρίζει στους διαχειριστές και στην εταιρεία πως θα μπορούσε να κάνει την Alitalia «βιώσιμη, ανταγωνιστική και ανεξάρτητη» μέσω προσφοράς για ολόκληρη την εταιρεία.

Πηγές από τη Ρώμη, πάντως, βλέπουν επιφυλακτικά την εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας πρόταση της Cerberus, σημειώνοντας πως για να ληφθεί υπ’ όψιν, θα πρέπει να ακυρωθεί ο επίσημος διαγωνισμός. 
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει