Μείωση προσωπικού της Total στην Κύπρο
10:25 - 24 Οκτωβρίου 2017

Μειώνεται το προσωπικό της γαλλικής εταιρείας Total στην Κύπρο μετά και την ερευνητική γεώτρηση που διενήργησε στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» η Total θα μεταφέρει τον κύριο όγκο του προσωπικού της στην έδρα της όπου θα συνεχίσει την επεξεργασία των δεδομένων που αποκτήθηκαν από την πρόσφατη ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 6 ενώ έχει ήδη ενημερώσει και το επιτόπιο προσωπικό, συνεργάτες και υπεργολάβους ότι δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση συμβολαίων.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κύριος λόγος για το τεμάχιο 6 και την επικείμενη γεώτρηση σ’ αυτό παραμένει στην Eni, η οποία είναι και ο επιχειρησιακός διαχειριστής του τεμαχίου, ενώ η Total θα συνεχίσει να συμμετέχει ως συνεταίρος.
Το προσωπικό της Total που θα παραμείνει στην Κύπρο, σημειώνεται, θα έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και ανανέωσης των δικαιωμάτων της εταιρείας για το τεμάχιο 11, τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Total να είναι θετική σε διενέργεια μιας δεύτερης ερευνητικής γεώτρησης, ο προγραμματισμός και τα χρονοδιαγράμματα της οποίας θα αποφασιστούν στο Παρίσι.