Powered by

Σε αρνητικό πρόσημο επανήλθε το ΧΑΚ

Στις ζημιές επέστρεψε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το Χρηματιστήριο, ύστερα από τρεις συνεχόμενες θετικές συνεδρίες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 73,93 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες 0,44%. Ανάλογες απώλειες κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20 με πτώση 0,43%, κλείνοντας στις 44,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €212.501.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες μόνο οι Επενδυτικές παρουσίασαν μικρά κέρδη 0,68%. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασε η Εναλλακτική Αγορά με 1,07% και ακολούθησαν τα Ξενοδοχεία με 0,63% και η Κύρια Αγορά με 0,06%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €165.846 (άνοδος 0,06% - τιμή κλεισίματος €2,82). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με €9.895 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,30), της Cytrustees Investment με €6.266 (άνοδος 1,82% - τιμή κλεισίματος €0,224), της Κυπριακής Τσιμεντοποιίας με €4.107 (πτώση 3,82% - τιμή κλεισίματος €0,554) και της Interfund Investment με €3.701 (άνοδος 6,15% - τιμή κλεισίματος €0,138).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, εννέα πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 98.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν