Powered by

Αποχωρεί από Σερβία η Τράπεζα Πειραιώς

Σε συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτήτων της στη Σερβία, στη Direktna Banka A.D., έναν τραπεζικό όμιλο της Σερβίας που αυξάνει δυναμικά την παρουσία του στην τοπική αγορά, κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το συνολικό τίμημα σε μετρητά θα διαμορφωθεί από 58 εκατ. έως 61 εκατ.ευρώ ανάλογα με την οικονομική απόδοση των πωληθέντων περιουσιακών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με συνδυασμό πώλησης και ταυτόχρονης μείωσης κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς AD Beograd.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και εταιρικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σερβικής Κεντρικής Τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα Πειραιώς.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Xρήστος Μεγάλου δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από το ισχύον Σχέδιο Αναδιάρθρωσης για μείωση της διεθνούς παρουσίας μας, ανακοινώνουμε την πώληση των σερβικών δραστηριοτήτων μας στην Direktna Banka μετά από μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διαδικασία πώλησης. Πιστεύουμε ότι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς στο Βελιγράδι θα ωφεληθούν από την ένταξή τους σε ένα διευρυμένο τοπικό τραπεζικό όμιλο και προσβλέπουμε στην έγκαιρη ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Η BNP Paribas ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τη συναλλαγή και ως νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρείες «CliffordChance» και «Andric Law Office».
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά
Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες