Powered by

Αυξήθηκαν οι έκτακτοι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση

Στα 50,451 ανήλθε το εργατικό δυναμικό της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 151 προσώπων σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Εντούτοις, σε ετήσια βάση, η αύξηση φτάνει τα 2,525 πρόσωπα ή ποσοστό 5,26%, νοουμένου ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 οι εργαζόμενοι στην κυβέρνηση ανέρχονταν στους 47,926.

Από τους 50,451, οι 14,626 ήταν οι έκτακτοι, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 275 σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 123, στους 35,825.

Το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων βρίσκεται στη δημόσια υπηρεσία, με 17,082 πρόσωπα, εκ των οποίων 11,632 μόνιμοι και 5,450 έκτακτοι.

Το εργατικό δυναμικό στην εκπαιδευτική υπηρεσία αυξήθηκε κατά 189 πρόσωπα τον Σεπτέμβριο στα 12,664 άτομα.

Μικρή μείωση σημείωσαν οι εργαζόμενοι στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίοι ανήλθαν στους 12,009 (7,298 μόνιμοι και 4,711 έκτακτοι).
Μειωμένο ήταν επίσης το ωρομίσθιο προσωπικό στα 8,696 πρόσωπα έναντι 8,719 τον Αύγουστο.

Ο μέσος όρος του εργατικού δυναμικού της κυβέρνησης από την αρχή του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν 50,851, εκ των οποίων 36,062 μόνιμοι και 14,520 έκτακτοι.

Δειτε Επισης

Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»