Powered by

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το ΧΑΚ

Απώλειες παρουσίασε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας το κυπριακό Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 72,84 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,86%. Σε εβδομαδιαία βάση η αγορά παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε επίσης πτώση σε ποσοστό 0,91%, κλείνοντας στις 43,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €343.652.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες κέρδη κατέγραψε μόνο η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,23%. Απώλειες παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία κατά 0,35%, η Κύρια Αγορά κατά 1,81% και οι Επενδυτικές κατά 2%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €273.543 (πτώση 1,47% - τιμή κλεισίματος €2,68). Ακολούθησαν οι μετοχές των Τσιμεντοποιίων Βασιλικού με €24.994 (άνοδος 1,00% - τιμή κλεισίματος €3,03), της Salamis Tours με €17.722 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,47), της Logicom με €8.482 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,27) και της Cytrustees Investment με €3.067 (άνοδος 2,33% - τιμή κλεισίματος €0,22).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 6 πτωτικά και 5 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ήταν 82.
 
Εξάλλου, το χρηματιστήριο σε συνέχεια της ανακοίνωσης του με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2017, ενημερώνει ότι η εταιρεία SILEX (UK) PLC έχει σήμερα προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017.
 
Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, οι τίτλοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στην Αγορά Ομολογιών της Ν.Ε.Α.ς για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ και κατ’ επέκταση το Χρηματιστήριο δεν θα προβεί σε αναστολή των τίτλων της εταιρείας ως είχε ανακοινωθεί.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων
Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»