Powered by

ΗΠΑ: Ψηλά η ανεργία, ψηλά και οι μισθοί

Στις ΗΠΑ οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,4% έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,3%. Για το σύνολο του 2016 η αύξηση των μισθών αντιστοιχεί σε ρυθμό 2,9% σε ετήσια βάση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 η αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε με τον γρηγορότερο ρυθμό από το 2009, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,4% έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,3%. Για το σύνολο του 2016 η αύξηση των μισθών αντιστοιχεί σε ρυθμό 2,9% σε ετήσια βάση.

Επιπροσθέτως η ανεργία σταθεροποιήθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα από το μισό που ήταν το 2009 (στο 10%), όταν ο Μπ. Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ειδικότερα η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,7%, από 4,6% τον Νοέμβριο. Παράλληλα δημιουργήθηκαν 156.000 νέες θέσεις εργασίας, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι οι νέες θέσεις θα ανέλθουν στις 175.000.

Τα μεγέθη φανερώνουν, σύμφωνα με τους FT, την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, από το 2008, όταν η αμερικανική βίωσε τη χρηματοοικονομική κρίση. Φανερώνουν επίσης ότι ο Μπ. Ομπάμα θα παραδώσει στον Ντ. Τραμπ μια εύρωστη αγορά εργασίας.

Στο 4,7% η ανεργία τον Δεκέμβριο
Στο 4,7% διαμορφώθηκε η ανεργία το Δεκέμβριο του 2016 στις ΗΠΑ, έναντι 4,6% το Νοέμβριο ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Το Δεκέμβρη δημιουργήθηκαν 156.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι προβλέψεων για τη δημιουργία 180.000. Συνολικά το προηγούμενο έτος προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία περίπου 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, μεταδίδει το Marketwatch.
Εν τω μεταξύ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7% το Νοέμβριο καθώς οι εισαγωγές  βρέθηκαν σε υψηλά ενός και πλέον έτους.

Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 45,2 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθεί στα 45,9 δις. Τον Οκτώβριο ανήλθε στα 42,4 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας