Powered by

Στους 41.852 έφτασαν οι άνεργοι

Στα 41.852 πρόσωπα υποχώρησε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016, σε σύγκριση με 44.550 πρόσωπα τον Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2016, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Δεκεμβρίου 2016 αυξήθηκε κατά 1.206 πρόσωπα.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2015, σημειώθηκε μείωση 2.698 προσώπων ή 6,1% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.088 ανέργων), της μεταποίησης (μείωση 575), του εμπορίου (μείωση 426), της δημόσιας διοίκησης (μείωση 425), των μεταφορών (μείωση 356) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 238).

Παράλληλα, στα 38.378 πρόσωπα, σε σύγκριση με 38.406 τον προηγούμενο μήνα, μειώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας.

Δειτε Επισης

Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Είδε ξανά τις συντεχνίες για την ΑΤΑ ο Γιάννης Παναγιώτου-Εξαντλεί κάθε περιθώριο για κοινά αποδεκτή λύση
Με ζημιές έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος
Στρατηγικές επιλογές Ε.Ε. για κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος με συμμετοχή Μαρίας Παναγιώτου (βίντεο)
Πάνω ο μέσος όρος απασχόλησης στην Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο-Αύξηση στους εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικό βήμα για ορθολογική διαχείριση τ/κ περιουσιών η ψήφιση κανονισμών
Βλέπει τις συντεχνίες μετά το τελεσίγραφο για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Πότε λήγει το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη