Powered by

Ισραηλινή εταιρεία θέλει να χτίσει το τείχος του Τραμπ

Σε ρυθμούς Τραμπ «χορεύει» ολόκληρος ο πλανήτης, ο οποίος δε σταματά να δίνει αφορμές για ξεσηκώνει αντιδράσεις με τις κινήσεις του.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής αποφάσισε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, να απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών.

«Πιστός» στις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις του για τον περιορισμό της μετανάστευσης και την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας, ο Τραμπ υπέγραψε προ ημερών μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, με πρώτο εκείνο που προβλέπει την ανέγερση του τείχους στο Μεξικό και τη διακοπή της χρηματοδότησης των λεγόμενων «πόλεων καταφυγίων», όπου φιλελεύθερες τοπικές αρχές προσφέρουν άσυλο και αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές διωκτικές υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι θεώρησαν πώς είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά φαίνεται πώς βρέθηκε ήδη εθελοντής… χτίστης! Μια ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας εξέφρασε ήδη στον νέο πρόεδρο την επιθυμία της να συμβάλει βοηθήσει στην οικοδόμηση του τοίχους του Μεξικού, συμβάλλοντας έτσι στο να επιτύχει την ασφάλεια της χώρας, την οποία ο Τραμπ τόσο διακαώς επιθυμεί, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Magal Security Systems Ltd αυξήθηκαν κατά 5,6% στις 27 Ιανουαρίου, την ημέρα δηλαδή που ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Fox News το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, ενώ οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί σχεδόν 50% από την ημέρα της εκλογής του.

Στελέχη της εταιρείας θα παρουσιάσουν το προϊόν τους, FiberPatrol, στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ασφάλεια των συνόρων. Το σύστημα ενσωματώνει αισθητήρες οπτικών ινών σε μεγάλα τμήματα σε φράχτες και τοίχους και χρησιμοποιείται ήδη για να περιφράζει χώρους όπως αεροδρόμια και λιμάνια σε όλο τον κόσμο, όπου απαιτείται υψηλή ασφάλεια.

«Έχουμε το σωστό προϊόν και έχουμε την εμπειρία στο Ισραήλ που μας βοηθά στην προβολή των προϊόντων μας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Saar Koursh σε τηλεφωνική συνέντευξη πριν μερικές ημέρες.

ΠΗΓΗ: inbusinessnews.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας