Powered by

Ποιες εταιρείες δε θα υπήρχαν χωρίς μετανάστες

Σάλο έχουν προκαλέσει στον επιχειρηματικό κλάδο οι απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από επτά χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία, καθώς και να περιορίσει γενικότερα το μεταναστευτικό ρεύμα.

Τις τελευταίες ώρες οι ιδρυτές και CEO μεγάλων εταιρειών δείχνουν την αντίθεση τους και θεσπίζουν μέτρα ενάντια στη ρατσιστική αυτή στάση.

Ξέρετε, όμως, ότι κάποιες απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής έχουν ιδρυθεί από μετανάστες; Μάλλον όχι, και μάλλον δε το γνωρίζει ούτε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ APPLE 
Ο Στιβ Τζομπς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar ήταν ένας απ’ τους σημαντικότερους ανθρώπους στον κλάδο της τεχνολογίας αφού οι ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Σήμερα, μάλλον θα είχε πρόβλημα αφού ο πατέρας του ήταν Σύριος.






ΜΠΟΜΠ ΜΙΝΕΡ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ORACLE
Η Oracle σήμερα είναι μια απ’ τις πιο ισχυρές εταιρείες λογισμικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μπομπ Μίνερ είναι ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στην Oracle και δημιουργός του RDBMS, κατά κόσμον Σύστημα Διαχείρισης Σχεσιακής Βάσης Δεδομένων. Ξέρατε, όμως, ότι και οι δύο γονείς του ήρθα τη δεκαετία του 1920 απ’ το Ιράν στις ΗΠΑ;






PIERRE MORAD, ΙΔΡΥΤΗΣ EBAY 
Το eBay είναι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών δημοπρασιών. Το eBay ιδρύθηκε το 1995, ενώ αρχικά ονομαζόταν Auctionweb και μέχρι σήμερα εκατομμύρια χρήστες έχουν αγοράσει μεταχειρισμένα ή καινούργια αντικείμενα, και άλλα τόσα έχουν πουληθεί. Ο «πατέρας» της εταιρείας, ο Pierre Omidyar είναι και εκείνος παιδί μεταναστών, αφού οι γονείς του μετανάστευσαν από τη Γαλλία στις ΗΠΑ το 1970. Ο επιχειρηματίας ήταν απ’ τους πρώτους που επέκριναν την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους επτά κρατών, χαρακτηρίζοντας την «απλή μισαλλοδοξία»



ΣΕΡΓΚΕΙ ΜΠΡΙΝ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ GOOGLE
Ο Σεργκέι Μπριν είναι Ρώσος-Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Google, μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ.Πολύ σωστά. Άλλος ένας μη «καθαρόαιμος» Αμερικανός, στις πλάτες του οποίου όμως η Αμερική πλουτίζει.







ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, CEO ΤΗΣ AMAZON
Ο Τζεφ Μπέζος, ο CEO της Amazon, είναι ένας απ’ τους πιο σημαντικούς και πλούσιους επιχειρηματίες στον κόσμο. Δεν είναι, όμως, Αμερικανός αφού  ο πατέρας του είναι μετανάστης από την Κούβα.








ΤΖΕΡΙ ΓΟΥΑΝΓΚ , ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ YAHOO
Ο συνιδρυτής της Yahoo και πρώην διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας,Τζέρι Γουάνγκ,είναι ένα απ’ τα πιο λαμπρά μυαλά και κατάφερε να αποκτήσει Bachelor of Science καιa Master of Science στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Stanford University μέσα σε μια τετραετία. Οι γονείς του, όμως, ήταν μετανάστες απ’ την Ταιβάν.






PETER THIEL, ΣΥΝΙΔΡΙΤΗΣ ΤΟΥ PALANTIR
O Peter Thiel γεννήθηκε στη Γερμανία και μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, όταν ο ίδιος ήταν μόλις ενός έτους. Ο ίδιος έλαβε το πτυχίο του στη Φιλοσοφία από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1989 και το JD του από τη Νομική σχολή του Στάνφορντ το 1992.







APOORVA MEHTA, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ INSTACART
O Apoorva Mehta γεννήθηκε στην Ινδία και σε ηλικία 13 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά. Ο ίδιος σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Waterloo και στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Blackberry, Qualcomm και Amazon.







ELON MUSK, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ TESLA MOTORS
Ο Elon Musk γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και μετακόμισε στον Καναδά σε ηλικία 17 ετών το 1989, επιβιώνοντας με ένα δολάριο την ημέρα και τρώγοντας μόνο χοτ ντογκ και πορτοκάλια.








GARRETT CAMP, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ UBER
Ο Garrett Camp γεννήθηκε στην Αλμπέρτα του Καναδά και έλαβε το πτυχίου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το πανεπιστήμιο Kαλγκάρι. Στη συνέχεια ο ίδιος μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο για να εργαστεί στην προηγούμενη εταιρεία του, το Stumble Union, την οποία και πούλησε στο eBay για να ιδρύσει την Uber μαζί με τον Travis Kalanic.






ANDREW GROVE, ΙΔΡΥΤΗΣ INTEL
Ο Andrew Grove, είναι ένας από τους ιδρυτές και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corporation, ο οποίος συνέβαλε στο να μετατρέψει την εταιρεία στον μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο. Μαντέψτε… ούτε εκείνος είναι Αμερικανός, αλλά απ’ την Ουγγαρία.







Η λίστα είναι ατελείωτη. Τα αδέρφια Disney, Roy και Walt, είναι παιδιά Καναδού, ενώ τα αδέρφια που ίδρυσαν τα  McDonald’s είναι και εκείνα παιδιά μεταναστών απ’ την Ιρλανδία. Ακόμα και ο Alexander Graham Bell, που εφηύρε το τηλέφωνο, είναι παιδί μεταναστών.

 

 

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας