powered by

ΕΚΚ: Εξετάζει την επιβολή σημαντικού διοικητικού προστίμου

Την επιβολή σημαντικού διοικητικού προστίμου σε Κυπριακή Επιχείρηση Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ) ενδεχομένως να επιβάλει εντός των επόμενων συνεδριάσεών του το Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μετά από έρευνα του αρμόδιου Τμήματος της Επιτροπής, φαίνεται να εντοπίστηκε έλλειμμα στα χρήματα πελατών από το εξωτερικό της συγκεκριμένης ΚΕΠΕΥ και η οποία φαίνεται ότι δεν έλαβε κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύει τα συμφέροντα των πελατών της.

Η νομοθεσία που διέπει την Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών για τέτοιου είδους παραβάσεις προβλέπει την επιβολή διοικητικών προστίμων μέχρι και €350.000.

Σημειώνεται ότι η άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης ΚΕΠΕΥ έχει ήδη ανακληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και πολλούς μήνες και έχει παύσει να παρέχει επενδυτικές και παρεπόμενες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θέση εκτελεστικού διευθυντή δημιουργεί ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου-Eνισχύει την ηγετική ομάδα
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε το 89% του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών-Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου
Αναλυτές: Η ΕΚΤ να μην καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων-Τι προειδοποιούν
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Έτσι θα ενσωματωθούν οι κλιματικοί κίνδυνοι στα stress tests-Το σχέδιο της ΕΑΤ
Χρ. Μ. Ιωάννου: Η ιδιωτική τραπεζική, οι διακρίσεις της Τρ. Κύπρου και το PrivilEDGE ως κύριο συστατικό των επιτυχιών
Όλα δείχνουν νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ-Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη
Στο τελικό στάδιο για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τον Σύνδεσμο Τραπεζών η ΕΤΥΚ-«Θα έρθουν δύσκολες μέρες»
Aύξηση στις καταθέσεις και τα δάνεια τον Απρίλιο-Τα νέα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
Πανέττα (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά οι μειώσεις επιτοκίων θέλουν προσοχή
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 425.350 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών