Powered by

H Koύβα άρχισε να εξάγει στις ΗΠΑ

Η Κούβα έστειλε το πρώτο φορτίο ξυλάνθρακα στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, παρά την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την συμφωνία που υπέγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο.

Η χώρα της Καραϊβικής έλαβε μόλις 17.000 δολάρια, αλλά η συναλλαγή είχε μεγάλη συμβολική αξία, καθώς ήταν η πρώτη εξαγωγή προς τις ΗΠΑ μετά από 5 δεκαετίες.

«Συνεχίζουμε να παράγουμε ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται η πολιτική στις ΗΠΑ» δήλωσε στη Daily Mail αξιωματούχος του κουβανικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Αν οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξηθούν, τότε αυτό είναι κάτι καλό για εμάς» πρόσθεσε.

Η Κούβα εξάγει ξυλάνθρακα σε έξι χώρες, στις οποίες ελπίζει να προστεθούν η Βρετανία και η Γερμανία.

Το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κουβάς παραμένει σε ισχύ, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα χαλάρωσε ορισμένους από τους περιορισμούς.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Αυξάνει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50% για να υπερασπίσει την εθνική παραγωγή ο Τραμπ
Τουρκία: Επιβράδυνση στο 1% για την οικονομία παρά τις μειώσεις επιτοκίων
Σ. Μπέσεντ: Σε αδιέξοδο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας
Γκούλσμπι (Fed): Αν φύγουν οι δασμοί υπάρχουν πιθανότητες για μείωση επιτοκίων
Πώς το brain drain των ΗΠΑ εξελίσσεται σε ευκαιρία για την Ευρώπη και τα πανεπιστήμιά της
Αναλυτές: Καλύτερος για τις αγορές ένας καθολικός οριστικός δασμός παρά η αβεβαιότητα
ΗΠΑ: Εφετείο «παγώνει» την ακύρωση των δασμών Τραμπ-Επανέρχονται προσωρινά
Δασμοί Τραμπ: Τι σημαίνει η απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου για τις αγορές και τι ακολουθεί
Ρεκόρ $9 δις στις εισροές ETF Bitcoin-Χάνουν έδαφος τα ETF χρυσού
Νέες απώλειες για τον χρυσό μετά το δικαστικό μπλόκο στους δασμούς Τραμπ-Στα $3.264,15 η ουγγιά