H&M: Νέα καμπάνια «Bring it on»

Η H&M λάνσαρε για πρώτη φορά την παγκόσμια πρωτοβουλία Garment Collecting το 2013 και, έκτοτε, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 40.000 τόνους ρούχων. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν να φέρνουν όλο το χρόνο οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ρούχα και υφάσματα, οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση, σε οποιοδήποτε κατάστημα H&M. Ο στόχος είναι να αυξάνεται κάθε χρόνο η ποσότητα των ρούχων που συγκεντρώνονται ώστε, έως το 2020, να μπορέσουμε να φτάσουμε να συγκεντρώνουμε κάθε χρόνο συνολικά 25.000 τόνους ρούχων.

Ένα ολοκαίνουργιο βίντεο σε σκηνοθεσία Crystal Moselle θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας καμπάνιας "Bring it on" του προγράμματος Garment Collecting, η οποία θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στις 26 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό τόπο hm.com

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας, η καμπάνια αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης ρούχων. «Η H&M επιθυμεί να δημιουργήσει έναν κλειστό κύκλο ανατροφοδότησης στη μόδα, προσφέροντας στους πελάτες μια εύκολη λύση: να δίνουν τα ανεπιθύμητα ρούχα τους, ώστε αυτά να μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται μέσω της πρωτοβουλίας Garment Collecting της H&M. Έτσι, καταλήγουν λιγότερα ρούχα σε χώρους υγειονομικής ταφής», σημειώνεται.

Το βίντεο "Bring it on" δείχνει τα στάδια από τα οποία περνούν τα ανεπιθύμητα ρούχα αφού συγκεντρωθούν στο κατάστημα. Μέσα από ιστορίες που εμπνέουν, το βίντεο εξηγεί πώς μπορεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός ρούχου, ώστε να παραμείνει μέσα στον κύκλο για όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Το 2014, η H&M παρουσίασε επίσης την πρώτη συλλογή Close the Loop που φτιάχτηκε από  ανακυκλωμένες υφαντουργικές ίνες - ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός κλειστού κύκλου ανατροφοδότησης στη μόδα. Φέτος την άνοιξη θα κυκλοφορήσει μια νέα αποκλειστική online συλλογή που θα περιλαμβάνει δύο προϊόντα Close the Loop, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο τζιν.

«Για να προσφέρει φιλική προς το περιβάλλον μόδα και ποιότητα στην καλύτερη τιμή, η H&M φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται κι απολαμβάνονται σήμερα τα προϊόντα μόδας. Το πρόγραμμα Close the Loop (Κλειστός Κύκλος Ανατροφοδότησης) αποτελεί κεντρική δέσμευση των πρωτοβουλιών της H&M για μια αειφόρο βιομηχανία μόδας», προστίθεται στο ίδιο δελτίο Τύπου. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας κλειστός κύκλος ανατροφοδότησης υλικών υφαντουργίας, ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται τα ανεπιθύμητα ρούχα, για να κατασκευάζονται ολοκαίνουργιες υφαντουργικές ίνες για καινούργια προϊόντα. Αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλήγει κανένα ρούχο σε χώρους υγειονομικής ταφής.

 

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Στηρίζει την στρατηγική Κομισιόν για αμοιβαία επωφελή εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ η Κύπρος
Διάλογος Κομισιόν με επιχειρήσεις για τους κανόνες καταγωγής των προϊόντων
Δεκαπέντε χρόνια Leroy Merlin στην Κύπρο-Το όραμα και οι δεσμοί με τα κυπριακά νοικοκυριά και επαγγελματίες
Ανέβασε στροφές το λιανικό εμπόριο-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη αύξηση σε τζίρο και αξία
Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Παραδίδεται στον Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα της ερευνητικής για τους takata
Έγινε σφαγή...Περισσότερα κατά 6.578 τα πρόβατα και κατά 4.569 τα αιγοειδή για κατανάλωση τον Απρίλιο
Martin Brandenburger: Καινοτομία στην πράξη-H Lidl επαναπροσδιορίζει την αγοραστική εμπειρία