powered by

Πέρα από το χαλλούμι: Κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων

Για αρκετά χρόνια το θέμα κατοχύρωσης του χαλλουμιού, ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), βρίσκεται στο προσκήνιο και έχει -κατά κάποιο τρόπο- περιθωριοποιήσει οποιαδήποτε άλλη σκέψη που αφορά κατοχύρωση τυροκομικών, πέραν από το χαλλούμι. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να αγνοεί τα υπόλοιπα αυθεντικά μας τυροκομικά προϊόντα, όπως είναι η αναρή, το Παφίτικο τυρί (της φλαούνας), ο τραχανάς κ.ά.. Υπάρχει προοπτική για κατοχύρωση και άλλων τυροκομικών προϊόντων; Ποιες τυροκομικές παραγωγές μπορούν -μέσω της κατοχύρωσης- να δώσουν ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου; 

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα θα θέσει ο σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Σάββας Μαλιώτης, διευθυντής της Φιλαγροτικής Συμβουλευτικής Λτδ, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας».

Το Συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα, με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, με θέμα «Κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων – υπάρχουν κι άλλες ντόπιες παραγωγές εκτός από το χαλλούμι» αποσκοπεί στο να δώσει τροφή για σκέψη, αναζητώντας ταυτόχρονα προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου μέσω της κατοχύρωσης προϊόντων ως ΠΟΠ και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Άλλη μία ενδιαφέρουσα πτυχή είναι και τα βιολογικά τυροκομικά προϊόντα, που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.
 
Εκτός από τον κ. Μαλιώτη, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει κι άλλους αξιόλογους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Απώτερος σκοπός, είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, ο εντοπισμός δυσκολιών κι εμποδίων, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες. Στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας» θα προβληθούν όλες οι σημαντικές εξελίξεις του κλάδου, ενώ θα αναλυθούν οι θέσεις συνδέσμων, φορέων αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Νίκο Κουγιάλη, του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα. 

Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ
 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής εδώ:

Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Χορηγός: Λανίτης Γάλα.
Υποστηρικτής: VitaTrace Nutrition Ltd.
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων