Πέρα από το χαλλούμι: Κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων
09:41 - 24 Ιανουαρίου 2017

Για αρκετά χρόνια το θέμα κατοχύρωσης του χαλλουμιού, ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), βρίσκεται στο προσκήνιο και έχει -κατά κάποιο τρόπο- περιθωριοποιήσει οποιαδήποτε άλλη σκέψη που αφορά κατοχύρωση τυροκομικών, πέραν από το χαλλούμι. Δεν μπορεί, όμως, κανείς να αγνοεί τα υπόλοιπα αυθεντικά μας τυροκομικά προϊόντα, όπως είναι η αναρή, το Παφίτικο τυρί (της φλαούνας), ο τραχανάς κ.ά.. Υπάρχει προοπτική για κατοχύρωση και άλλων τυροκομικών προϊόντων; Ποιες τυροκομικές παραγωγές μπορούν -μέσω της κατοχύρωσης- να δώσουν ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου;
Τα συγκεκριμένα ερωτήματα θα θέσει ο σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Σάββας Μαλιώτης, διευθυντής της Φιλαγροτικής Συμβουλευτικής Λτδ, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας».
Το Συνέδριο διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα, με τη στρατηγική συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, με θέμα «Κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων – υπάρχουν κι άλλες ντόπιες παραγωγές εκτός από το χαλλούμι» αποσκοπεί στο να δώσει τροφή για σκέψη, αναζητώντας ταυτόχρονα προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου μέσω της κατοχύρωσης προϊόντων ως ΠΟΠ και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Άλλη μία ενδιαφέρουσα πτυχή είναι και τα βιολογικά τυροκομικά προϊόντα, που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.
Εκτός από τον κ. Μαλιώτη, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει κι άλλους αξιόλογους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Απώτερος σκοπός, είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, ο εντοπισμός δυσκολιών κι εμποδίων, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες. Στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας» θα προβληθούν όλες οι σημαντικές εξελίξεις του κλάδου, ενώ θα αναλυθούν οι θέσεις συνδέσμων, φορέων αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Νίκο Κουγιάλη, του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα.
Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ:
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής εδώ:
Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ.
Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Χορηγός: Λανίτης Γάλα.
Υποστηρικτής: VitaTrace Nutrition Ltd.
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com