powered by

Εμπορία του Χαλλουμιού στο Εξωτερικό: Δυνατότητες και κίνδυνοι

Αναμφισβήτητα το χαλλούμι είναι ένα προϊόν που έχει αγαπηθεί πολύ, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ο έντονος και αθέμιτος ανταγωνισμός, όμως, αναγκάζει την Κύπρο να υποβάλλει αίτηση στην Ε.Ε. ώστε να προστατεύσει το προϊόν της, με αποτέλεσμα να εφαρμόζονται σκληροί περιορισμοί που αποκλείουν ουκ ολίγα υφιστάμενα χαλλούμια από το δικαίωμά τους να διατηρήσουν επισήμως την ονομασία «χαλλούμι». Κι αυτό συμβαίνει ασχέτως ποσόστωσης. Οι δυνατότητες και χρήσεις του χαλλουμιού στο εξωτερικό είναι αναρίθμητες κι εντυπωσιακές, όπως για παράδειγμα το “halloumi salad”, το “halloumi pizza” ή το “burger halloumi”.  

Το «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας» διοργανώνεται την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στο Κτήμα Μακένζυ, στη Λάρνακα. Ο Ελευθέριος Γαβριηλίδης, επίτιμος πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Φινλανδία, θα παρουσιάσει προτάσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση του καίριου θέματος. Η Gavrielides Foods δραστηριοποιείται στο χώρο τα τελευταία 30 χρόνια, γεγονός που καθιστά τον κ. Γαβριηλίδη -ιδρυτή και διευθυντή της- ως τον πλέον κατάλληλο ομιλητή. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, με θέμα «Case study Φινλανδίας - Εμπορία χαλλουμιού: Δυνατότητες και κίνδυνοι», θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο το χαλλούμι μπήκε στην αγορά της Φινλανδίας πριν από περίπου 20 χρόνια και το τι είδους χαλλούμια κυκλοφορούν στην αγορά. Ακόμη, θα δοθεί βαρύτητα στο τι πραγματικά ζητά ο καταναλωτής και θα γίνει αναφορά στους τρόπους προσέγγισης των εμπόρων του εξωτερικού, με στόχο την προώθηση των κυπριακών προϊόντων.

Εκτός από τον κ. Γαβριηλίδη, το Συνέδριο θα φιλοξενήσει κι άλλους αξιόλογους ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας των κλάδων Γάλακτος και Τυροκομίας, ο εντοπισμός δυσκολιών κι εμποδίων, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες. Στο «Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος & Τυροκομίας» θα προβληθούν όλες οι σημαντικές εξελίξεις του κλάδου, ενώ θα αναλυθούν οι θέσεις συνδέσμων, φορέων αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, από τον ίδιο τον υπουργό, κ. Νίκο Κουγιάλη, του οποίου το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα. 

Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως είναι οι: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι ζωικής παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεματολόγιο του Συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής εδώ:

Πληροφορίες

Οργάνωση: ΙΜΗ. Υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.
Χορηγοί: Λανίτης Γάλα και Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Υποστηρικτής: VitaTrace Nutrition Ltd. 
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων