Powered by

Luxottica και Essilor: Deal €46 δισ. για … τα μάτια και μόνο

Σε συμφωνία συγχώνευσης ύψους 46 δις ευρώ προέβησαν ιταλική Luxottica και η γαλλική Essilor για να δημιουργήσουν ένα από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής φακών γυαλιών οράσεως με έσοδα που προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 15 δις ευρώ. 

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα ενός από τους μεγαλύτερους διασυνοριακούς δεσμούς εταιρειών εντός της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Luxottica μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες φακών γυαλιών για μάρκες, όπως Oakley και Ray Ban, ενώνει τις δυνάμεις της με την Essilor, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία παραγωγής οφθαλμικών φακών.

Luxottica και Essilor, οι οποίες έχουν χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 24 δις ευρώ και 22 δις ευρώ αντίστοιχα, ερεύνησαν το ενδεχόμενο συνένωσής τους πριν κάποια χρόνια, όμως οι συζητήσεις «κόλλησαν» σε μετοχικά ζητήματα, όμως τώρα κατέστη δυνατή, η μεταξύ τους συμφωνία. 

Να σημειώσουμε ότι οι προοπτικές από την εξαγορά είναι τεράστιες, καθώς η αγορά γυαλιών οράσεως είναι από τις πλέον ταχεία αναπτυσσόμενες διεθνώς. Η αξία της μόνο στις ΗΠΑ εκτιμάται περί τα $100 δις το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Grand View Research. Η δυναμική αναμένεται να συνεχίσει και με υγιείς ρυθμούς μάλιστα τα επόμενα χρόνια λόγω της  γηραιότητας που σημειώνεται στον πληθυσμό διεθνώς, ως επίσης και της αύξησης της ενημέρωσης σε θέματα φροντίδας των ματιών και προβλημάτων όρασης, με τη Λατινική Αμερική και Ασία να είναι οι κύριες αγορές ανάπτυξης. 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας