Powered by

Αυξημένα κέρδη για JPMorgan και Bank of America

Ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας τους ανακοίνωσαν για το 2016 δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ και της ενίσχυσης των χρηματοοικονομικών αγορών, που ακολούθησαν την εκλογή του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αναμένοντας ότι τα οικονομικά κίνητρα και οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι δύο αμερικανικές τράπεζες εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η κερδοφορία τους και τον τρέχον έτος.

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το 2016, ωθούμενα από τη “δυναμική” της οικονομίας των ΗΠΑ και της σημαντικής αύξησης των χρηματιστηριακών της δραστηριοτήτων.

Τα ετήσια καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 1,2%, σε 27,70 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 6,73 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούσαν το τέταρτο τρίμηνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να ανέλθουν στα $6,19 για το έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα υψηλότερα επιτόκια και η αύξηση των καταναλωτικών δανείων ενίσχυσε τα κέρδη της, ωστόσο, οι δραστηριότητες της αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το 2016 αυξήθηκαν κατά 13%, σε ετήσια βάση, σε 16,2 δισ. δολάρια, λόγω κυρίως του άλματος κερδών κατά 46,8% στο τέταρτο τρίμηνο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα προσαρμοσμένα κέρδη της τράπεζας ανά μετοχή να ανέλθουν στα $1,50 για το έτος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική τράπεζα που αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, Wells Fargo, ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το 2016, λόγω του σκανδάλου με τους χιλιάδες εικονικούς λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν χωρίς να γνωρίζουν οι πελάτες της.

Η τράπεζα κατέβαλε πρόστιμο ύψους $185 εκατομμυρίων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της παραιτήθηκε κάτω από την πίεση που δέχθηκε.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν κατά 4,2%, σε 21,94 δισ. δολάρια το 2016, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 5,4% το τέταρτο τρίμηνο που οφείλεται σε μια σειρά δαπανηρών μέτρων που εφάρμοσε η τράπεζα για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα $3,99 ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη $4,03.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας