Powered by

Nutella: Το φοινικέλαιο αφορά στην ποιότητα, όχι στο κόστος

Στους ισχυρισμούς ότι το φοινικέλαιο, βασικό συστατικό των προιόντων της Nutella, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο απάντησε η Ferrero, δημιουργός της Nutella.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Ευρωπαϊκή Αρχή Προτύπων Τροφίμων προειδοποίησε ότι ανευρέθηκε καρκινογόνος ουσία στο φοινικέλαιο, τονίζοντας ότι ακόμα και η μέτρια κατανάλωση της ουσίας θα μπορούσε να καταστεί επικίνδυνη για τα παιδιά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Independent, το φοινικέλαιο βρίσκεται σε εκατοντάδες γνωστές μάρκες τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της σοκολάτας Cadbury.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, αρκετοί λιανέμποροι στην Ιταλία, μεταξύ άλλων και η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, η Coop, σταμάτησε την πώληση αυτών των προϊόντων για προληπτικούς λόγους. 

Ωστόσο, απαντώντας στις επικρίσεις, η Ferrero έχει ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες της ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή.

Η εταιρεία επιμένει ότι η απόφαση να κρατήσει το φοινικέλαιο στη Nutella, παρά τις προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του προϊόντος, οφείλεται στην ανάγκη για διατήρηση της ποιότητας και δεν σχετίζαι με το κόστος. Η ουσία χρησιμοποιείται για να δώσει την λεία υφή, η οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση άλλων ελαίων.

«Φτιάχνοντας τη Nutella χωρίς φοινικέλαιο, θα δημιουργούσαμε μίας κατώτερης ποιότητας υποκατάστατο του πραγματικού προϊόντος, κάτι που θα αποτελούσε βήμα προς τα πίσω», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής παραγγελιών της Ferrero, Vincenzo Tapella.

Εναλλακτικές μορφές του φοινικέλαιου, δηλαδή έλαια που προέρχονται για παράδειγμα από ηλίανθο ή ελαιοκράμβη, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αυξάνοντας, ωστόσο, το κόστος παρασκευής του προϊόντος κατά 22 εκατ. δολάρια, όπως προκύπτει από τον υπολογισμό, στον οποίο προέβη το Reuters. 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας