Powered by

Η Goldman Sachs διαλέγει επενδύσεις σε… Ευρώπη

Το τρέχον οικονομικό περιβάλλον θα οδηγήσει τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών υψηλότερα το 2017, καθιστώντας τις μετοχές της περιοχής πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές, τόνισε σήμερα ο Francesco Garzarelli, στρατηγικός αναλυτής και συνεπικεφαλής έρευνας αγορών στην Goldman Sachs παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας σημαντικότερος συνδυασμός πολιτικών, υπάρχει ανάπτυξη, η Ευρώπη είναι πολύ ανοικτή και οι μετοχές (του δείκτη αναφοράς Euro Stoxx 50) αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια ανάπτυξη περισσότερο απ’ ότι στις ΗΠΑ», τόνισε ο Garzarelli μιλώντας στο CNBC.

Όπως πρόσθεσε, οι προσδοκίες για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινού νομίσματος, επίσης θα υποστηρίξουν τα ευρωπαϊκά κέρδη. «Έχουμε το νόμισμα που υποχωρεί, επομένως ο συνδυασμός φαίνεται να είναι μεταξύ πραγματικής ανάπτυξης, καλύτερης παγκόσμιας ανάπτυξης, χαμηλού πληθωρισμού, χαλαρής (νομισματικής) πολιτικής», ανέφερε ο ειδικός.

Παρά το βαρύ πολιτικό ημερολόγιο στην Ευρώπη φέτος και τις προσδοκίες για αύξηση της στήριξης σε λαϊκίστικα κόμματα σε ολόκληρη την περιοχή, η Goldman Sachs είναι βέβαια πως εν μέσω ενός τέτοιου περιβάλλοντος ανακύπτουν ευκαιρίες.

«Υπάρχει πολύ risk premium στον ιταλικό τραπεζικό τομέα», επεσήμανε ο αναλυτής, προσθέτοντας ακόμη ότι μια πιθανή δεξιά προεδρία στη Γαλλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα στην Ευρώπη.

«Αν η Γαλλία άλλαζε ταχύτητα και έκλινε περισσότερο προς το να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, πιστεύω ότι θα αυτό θα εξαναγκάσει χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, να κάνουν το ίδιο», υποστήριξε ο Garzarelli, αναφέροντας πως μια τέτοια πολιτική στάση θα αποτελούσε «θετική εξέλιξη» για τις αποδόσεις.

Πάντως πολλοί αναλυτές έχουν επικαλεστεί τις επερχόμενες εκλογικές μάχες στην Ευρώπη ως τον κύριο λόγο ανησυχίας τους για το 2017. Ωστόσο και η Credit Suisse ισχυρίστηκε σε σημερινή έκθεσή της ότι αυτοί οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι «παραφουσκωμένοι»: «Πρώτον, θεωρούμε απίθανο οι ολλανδικές, γαλλικές, γερμανικές ή οι πιθανές ιταλικές εκλογές να φέρουν πιο ακραίες, λαϊκίστικες κυβερνήσεις. Και δεύτερον, η οικονομία της ευρωζώνης έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε πολιτικές και άλλες αναταράξεις τα τελευταία δύο χρόνια και έτσι θα παραμείνει», τόνισαν οι αναλυτές της τράπεζας σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας