Ελένη Δράκου: Οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται με θετικότητα

Ήπιων τόνων, αλλά με μεγάλο βιογραφικό στο ενεργητικό της παρά το νεαρό της ηλικίας της, αποτελεί ένα από τα σημαντικά μέλη του δικηγορικού γραφείου Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ (Michael Kyprianou & CO.LLC), στο οποίο κατέχει τη θέση της Director of Business Development. Η Ελένη Δράκου, η οποία παρευρέθηκε στην εκπομπή «WomenInBusiness»μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική της ζωή.

Όπως η ίδια εξηγεί, πάντα προσπαθεί να υλοποιεί τους στόχους της με πείσμα και από εδώ εμπνέεται την συμβουλή που θα έδινε σε μια νέα γυναίκα επαγγελματία: «να έχει επιμονή και υπομονή, να μην το βάζει κάτω και να αντιμετωπίζει με θετικότητα τις δυσκολίες που μπορεί να της παρουσιαστούν».

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη νομική ως ασκούμενη δικηγόρος στην Νομική Υπηρεσία Κύπρου το 2010. Η ίδια δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να αλλάξει επάγγελμα, αφού μέσα από την δουλειά της συνδυάζει την αγάπη της για την νομική και τον ζήλο της για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Αν και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό της ως πρότυπο, εντούτοις πάντα θαυμάζει τους ανθρώπους που αγωνίζονται ώστε να καταφέρνουν να υλοποιούν τους στόχους τους, μένοντας πάντοτε πιστοί στις ηθικές αξίες που τους διέπουν. 

Η Ελένη Δράκου θαυμάζει και εκτιμά τις κυπριακές εταιρείες που «επενδύουν στους νέους ανθρώπους, καταβάλουν συνεχόμενες προσπάθειες για την προσέλκυση επενδυτών στην Κύπρο, παρέχοντας την ίδια ώρα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με εντιμότητα».

Ως επαγγελματίας χαρακτηρίζει τον εαυτό της υπεύθυνη και αφοσιωμένη προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της, τονίζοντας ότι θα ήθελε να την θυμούνται ως μια δυναμική και ανθρώπινη επαγγελματία.

Ο επαγγελματικός στόχος του γραφείου Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ είναι η περαιτέρω επέκταση της διεθνούς παρουσίας που την χαρακτηρίζει, αφού ήδη διαθέτει γραφεία σε Ελλάδα, Μάλτα και Ουκρανία, ενώ πρόσφατα απέκτησε γραφείο και στο Ντουμπάι .

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Ελένη Δράκου σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση (MA) από το Τμήμα Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει ολοκληρώσει την ενός έτους άσκησης για απόκτηση της άδειας της ως δικηγόρος στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με υποθέσεις Ευρωπαϊκού Δικαίου και εμφανίστηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου.

Αργότερα, εργάστηκε σε μια μικρή δικηγορική εταιρεία στη Λευκωσία ενώ μετά εργάστηκε στην Κοπεγχάγη, στη Δανία, για το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ως Νομικός Σύμβουλος για την ομάδα της Κύπρου ‘COMAR’ (Ομάδα Εργασίας για το Δίκαιο της Θάλασσας) κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2013 έγινε μέλος της εταιρεία MICHAEL KYPRIANOU & CO. LLC  όπου εργάζεται με διεθνής πελάτες της εταιρείας και ειδικεύεται στο Κυπριακό Μεταναστευτικό Δίκαιο και στο Δίκαιο της Ακίνητης Ιδιοκτησίας. 

Σύντομο εταιρικό σημείωμα
Η Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ αποτελεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο με περισσότερα από 70 μέλη και με επανδρωμένα γραφεία σε τρεις μεγάλες πόλεις της Κύπρου, τη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 η εταιρεία επέκτεινε τις υπηρεσίες της και στην Ελλάδα στην περιοχή της Αθήνας. Το 2013 η εταιρία επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία έχει επίσης λάβει εντολές από φημισμένα διεθνή δικηγορικά γραφεία όπως οι Herbert Smith, Clifford Chance, Allen & Overy, Norton Rose, Cadwalader, Wickersham & Taft LLP και Holland & Knight LLP.

Η Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ έχει πιστοποιηθεί από διεθνή συμβουλευτικά αρχεία όπως European Legal 500 και Chambers. Επιπλέον, είναι μέλος της Multilaw και Word Link for Lawyers.

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025