Powered by

PwC: Κορυφαία πόλη στον κόσμο για ευκαιρίες το Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι η κορυφαία πόλη του κόσμου για επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα που αναζητούν νέες ευκαιρίες, αν και η Σιγκαπούρη ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, όπως κατέδειξε νέα έρευνα του PwC.

Η βρετανική πρωτεύουσα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πόλεων του κόσμου για δεύτερη φορά, ενώ κατάφερε να αυξήσει και τη διαφορά έναντι των αντιπάλων της, σύμφωνα με τη διετή έκθεση του ερευνητικού κέντρου με τίτλο «Cities of Opportunity».

Το Λονδίνο έχει τα εργαλεία για έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, τα οποία ορίζουν όλο και περισσότερο την παγκόσμια επιτυχία ή αποτυχία σε έναν αστικό κόσμο που οδηγείται από τη γνώση και τη συνδεσιμότητα», τόνισε το PwC στο κείμενό του.

Η μελέτη αξιολόγησε 30 παγκόσμιες πόλεις βάσει 10 δεικτών οικονομικής και κοινωνικής υγείας, περιλαμβανομένων των μεταφορών και της υποδομής, της ευκολίας στο επιχειρείν, δημογραφικών στοιχείων και βιωσιμότητας των πόλεων, τεχνολογίας και κόστους.

Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στη δεύτερη θέση και ήταν η μοναδική ασιατική πόλη που εξασφάλισε μια θέση στην πρώτη πεντάδα, ενώ ακολουθούν το Τορόντο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Το Λονδίνο είχε καλές επιδόσεις από άποψη πνευματικού κεφαλαίου, καινοτομίας και οικονομικής ισχύος, αλλά η πόλη-κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας βγήκε μπροστά στη φορολογία. Η Σιγκαπούρη προσφέρει τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές με την υψηλότερη αποδοτικότητα.

Πάντως, σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές του PwC σημείωσαν ότι τα δεδομένα που έλαβαν υπόψιν τους κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν κυρίως από το 2014 και το 2015, με αποτέλεσμα να μην έχει συνυπολογιστεί ο αντίκτυπος της απόφασης των Βρετανών για Brexit.

«Οποιεσδήποτε συνέπειες μπορεί να έχει το Brexit στο Λονδίνο, θα λάβουν χώρα μέσω μιας διαδικασίας που θα εξελιχθεί στο χρόνο και δε θα γίνει σε μια νύχτα (...) (περιλαμβανομένων) επιπτώσεων στην κινητικότητα ταλέντων και τη μετανάστευση, στο εμπόριο, στις επενδύσεις και τους ρυθμιστικούς κανονισμούς», εξήγησαν οι αναλυτές.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.