Powered by

ΕΒΕ Λεμεσού: Μεγάλες προοπτικές συνεργασίας Λεμεσού-Τελ Αβίβ

Διανοίγονται μεγάλες προοπτικές συνεργασίας Λεμεσού και Τελ Αβίβ όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε στο Ισραήλ αποστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΒΕΛ Κώστα Γαλαταριώτη και τον Αντιπρόεδρο αρμόδιο για θέματα Διεθνών Σχέσεων, Ήρω Μιλτιάδους.

Ανακοίνωση του ΕΒΕΛ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Τελ Αβιβ, Uriel Lynn εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για το γεγονός ότι η πορεία συνεργασίας που είχε από κοινού χαραχθεί με το ΕΒΕΛ “συνεχίζει απαρέγκλιτα και με ταχείς βηματισμούς προς την κατεύθυνση σύναψης ουσιαστικών συμφωνιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο πόλεων”.

Επίσης, ο κ. Lynn, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ισραηλινών Επιμελητηρίων, αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και τη Λεμεσό, όπως και ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ισραήλ γενικότερα.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ εξήρε τη συνεχή ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι έγιναν σημαντικά βήματα προόδου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρούσα στη συνάντηση στο Επιμελητήριο του Τελ Αβιβ ήταν και η πρέσβειρα της Κύπρου στο Ισραήλ, Θεσσαλία-Σαλίνα Σιάμπου, η οποία σε χαιρετισμό της εξήρε τα όσα ήδη έχουν επιτευχθεί σε επίπεδο διμερών διακρατικών σχέσεων, σημειώνοντας επιπλέον ότι η πρωτοβουλία των δύο Επιμελητηρίων είναι άξια επαίνου και συνάδει πλήρως με τον στόχο της αξιοποίησης όλων των ευκαιριών προς αμοιβαίο όφελος.

Μετά την περάτωση των εισαγωγικών τοποθετήσεων, ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις ανάμεσα στα μέλη της αποστολής του ΕΒΕΛ και ενδιαφερόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις και οργανισμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις