Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου στις αγορές της Ασίας

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (8 Σεπτεμβρίου) στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, σχετικά με την ομαλοποίηση της ροής του πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 47,59 δολάρια το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους κατά 37 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου, αυξήθηκαν κατά 31 σεντς στα 45,14 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 39 σεντς στη συνεδρίαση της Τρίτης (6 Σεπτεμβρίου).

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν τη Δευτέρα υψηλό εβδομάδας, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεργασία τους στη σταθεροποίηση της διεθνούς αγοράς πετρελαίου. 

Ωστόσο, στη συνέχεια, μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που ακολούθησε την ανακοίνωση. 

Οι χώρες-μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ, που παράγουν πετρέλαιο αναμένεται να έχουν έναν κύκλο ανεπίσημων συνομιλιών στην Αλγερία στις 26-28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί στην αγορά του πετρελαίου, που εκφράζουν αμφιβολίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία