«Σκλαβενίτης» η νέα επωνυμία των Carrefour Κύπρου

Με την επωνυμία «Σκλαβενίτης» αναμένεται να λειτουργεί το δίκτυο υπεραγορών σε Ελλάδα και Κύπρο μετά την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας που υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα τα ενδιαφερόμενα μέρη και σφράγισαν το deal Σκλαβενίτης-Μαρινόπουλος. Όπως είναι γνωστό, η Carrefour Κύπρου αναμένεται να περάσει στη δικαιοδοσία του νέου σχήματος το οποίο για καθαρά διαδικαστικούς λόγους σήμερα φέρει την επωνυμία NewCom (New Company).

Η ΕΥ Ελλάδος αναμένεται να διαδραματίσει το ρόλο ενδιάμεσου μεταξύ τραπεζών και νέου επενδυτή και σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews φθάνει το απόγευμα της Τρίτης (6 Σεπτεμβρίου) στην Κύπρο εκπρόσωπος της EY Ελλάδος, ο οποίος θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τα ενδιαφερόμενα μέρη στο νησί.

Οι ίδιες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν για ακόμα μια φορά πως δεν τίθεται θέμα κουρέματος προμηθευτών στην Κύπρο, καθώς το δίκτυο υπεραγορών Carrefour Κύπρου παραμένει μια υγιής επιχείρηση με τον κύκλο εργασιών της να κυμαίνεται γύρω στα €220 εκατ. ετησίως. Θα υπάρχει, όμως, εποπτεία των καταστημάτων στην Κύπρο ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η ΕΥ θα εποπτεύει και θα ελέγχει την τροφοδοσία των καταστημάτων, τα αποθέματα προϊόντων, τις πληρωμές που θα γίνονται καθώς και το ύψος των πληρωμών. Ο έλεγχος είναι απαραίτητος ώστε να δίδεται η αναγκαια χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Παράλληλα, η ΕΥ Ελλάδος θα έχει την γενική εποπτεία για το πως θα τρέξει η ενδιάμεση συμφωνία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να υποβάλει προτάσεις για το ποια καταστήματα στην Ελλάδα θα πρέπει να τερματίσουν την λειτουργία τους.

Όπως έχουμε προαναφέρει, με την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας το δίκτυο καταστημάτων του νέου σχήματος θα φέρει την επωνυμία «Σκλαβενίτης» και ως εκ τούτου το δίκτυο υπεραγορών Carrefour Kύπρου θα φέρει την εν λόγω επωνυμία και θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με τον αριθμό των καταστημάτων. Εξάλλου, ο Όμιλος Σκλαβενίτης είχε εκφράσει από την αρχή θερμό ενδιαφέρον για απόκτηση των υπεραγορών στην Κύπρο και την τυχόν ανάπτυξη και βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου υπεραγορών.

Δειτε Επισης

ΤΟΜ: 1.300 κλήσεις πολιτών που αναμένουν ραντεβού για αερόσακο-Προχωρούν με αυξημένο ρυθμό οι αντιπροσωπείες
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τι προτείνουν οκτώ επιχειρηματίες και η στρατηγική Χαράλαμπου Προύντζου για το κέντρο της Λευκωσίας
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA