Powered by

Σειρά συναντήσεων Ελλήνων τεχνοκρατών στη Φρανκφούρτη

Μετά τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, που είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με την επικεφαλής του SSM κ. Ντ. Νουί, στη Φρανκφούρτη μεταβαίνουν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γ. Μιχελής και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος, Χ. Στράτος.

Η μετάβαση της διοίκησης του ΤΧΣ στοχεύει στη συνεννόηση και στον καλύτερο συντονισμό ώστε να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών εντός του μήνα, με μικρές ωστόσο ελπίδες για ελάφρυνση των προϋποθέσεων του νόμου 4346/2015 με βάση τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στη στελέχωση των τραπεζών και με βασικό αίτημα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ ΤΧΣ και SSM στην επιλογή των προσώπων. 

Σημειώνεται ότι αυτός ο στόχος έχει πρωταρχική σημασία, δεδομένου και του κακού προηγούμενου της έγκρισης από το ΤΧΣ της υποψηφιότητας του κ. Χ. Παπαδόπουλου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, την οποία και «ακύρωσε» αυθημερόν ο SSM.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στα ΔΣ των τραπεζών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι να εκπνεύσει ο Σεπτέμβριος, καθώς ο SSM απέρριψε αίτημα των ελληνικών τραπεζών να δοθεί παράταση.

Έτσι, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα πρέπει να έχουν επιλεγεί ένα στέλεχος για την Εθνική Τράπεζα και από δύο για την Τράπεζα Πειραιώς και για την Attica Bank, η οποία αύριο συγκαλεί γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα την απαλλαγή των μελών του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρονική περίοδο από 27.06.2016 μέχρι 06.09.2016 και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ορισμό μελών ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών και εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου..

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η προκήρυξη ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι