Powered by

Η Qatar Airways αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο στην IAG

Η μαμά εταιρία της British Airways, International Airlines Group (IAG), ανακοίνωσε ότι βαθαίνει τους δεσμούς με την Qatar Airways ήδη από τον επόμενο μήνα, με μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους δύο μεταφορείς να συντονίσουν τα δρομολόγια και την τιμολόγησή τους.

H συμφωνία για συντονισμένες δραστηριότητες θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 30 Οκτωβρίου, τόνισε η IAG σύμφωνα με το MarketWatch. Οι δύο εταιρίες θα συντονίσουν όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία στη Ντόχα, ενώ στο κοινό τους δίκτυο περιλαμβάνονται πάνω από 70 άλλοι προορισμοί.

Όπως ανέφερε ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος της IAG που έχει στη κατοχή της και την Aer Lingus και τις ισπανικές Iberia και Vueling Airlines, η συμφωνία θα «προσφέρει πιο άνετα ταξίδια με καλύτερα ευθυγραμμισμένα δρομολόγια, πιο συχνές πτήσεις και βελτιωμένες ανταποκρίσεις».

Ο τύπος συμφωνίας που έχουν θεσπίσει η IAG και η Qatar Airways γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις αεροπορικές εταιρίες, ενώ οι δύο εταιρίες συνεργάζονται σε μια σειρά μέτωπα ήδη από το 2014.

Παράλληλα, η κρατική Qatar Airways έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο μέτοχο της IAG, με μερίδιο 20,13%.

Σε 70 προορισμούς 
H Qatar Airways και η μητρική εταιρεία της British Airways, International Airlines Group (IAG), ανακοίνωσαν κοινή επιχειρηματική συμφωνία η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Οκτωβρίου του 2016.

Σε ανακοίνωση της Qatar Airways αναφέρεται ότι «η κοινή συμφωνία θα ωφελήσει τους πελάτες προσφέροντας μια ευρύτερη επιλογή πτήσεων, ένα ενισχυμένο δίκτυο, μεγαλύτερη επιλογή ναύλων και ανώτατης ποιότητας οφέλη για τα μέλη των προγραμμάτων τακτικών επιβατών τους».

Κυρίως, η συμφωνία μεταξύ της Qatar Airways και της British Airways θα επιτρέψει στους αερομεταφορείς να παρέχουν στους επιβάτες καλύτερες συνδέσεις και μια ακόμα πιο ομαλή εμπειρία ταξιδιού μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. «Με αυτή τη συμφωνία οι δυο αεροπορικές Εταιρείες θα έχουν κοινό κωδικό σε όλες τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ντόχα, προσφέροντας στους πελάτες ένα συνδυαστικό δίκτυο δρομολογίων που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 70 προορισμούς. Μεταξύ των δυο αεροδρομίων του Λονδίνου και της Ντόχα ο νέος συνεταιρισμός θα προσφέρει επτά καθημερινές απευθείας πτήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Group, ο εξοχότατος Κύριος Akbar Al Baker, σχολίασε: «Η British Airways είναι μία αεροπορική εταιρεία με πλούσια ιστορία και κύρος και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια ακόμη μεγαλύτερη επιλογή προορισμών παγκόσμια. Αυτή η συνεργασία φέρνει μαζί δύο αεροπορικές εταιρείες παγκόσμιας κλάσης για να παρέχει μια βελτιωμένη λειτουργία για τους επιβάτες μας, με αυξημένες καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Ντόχα, μεγαλύτερη επιλογή σε δρομολόγια πτήσεων, ένα ευρύτερο φάσμα ναύλων και βελτιωμένα οφέλη για τα μέλη.»

«Η σημερινή ανακοίνωση ενισχύει την ήδη καθιερωμένη σχέση μας με την IAG και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις απευθείας πτήσεις της British Airways στο Hamad International Airport, όπου μπορούμε να παρέχουμε στους επιβάτες απρόσκοπτη πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο μας σε πάνω από 150 προορισμούς.»

Ο Γενικός Διευθυντής της IAG, κύριος Willie Walsh, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή την κοινή συνεργασία με την Qatar Airways η οποία είναι μία κορυφαίες αεροπορικες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τους πελάτες μας δίνοντάς τους πρόσβαση σε περισσότερους προορισμούς μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Qatar Airways. Θα μας επιτρέψει επίσης να παρέχουμε ευκολότερα ταξίδια με κοινά προγράμματα, συχνότερες και βελτιωμένες αερομεταφορές. Αυτή η συνεργασία ακολουθεί την εμπορική συμφωνία με την IAG Cargo που υπογράφηκε  πριν από δύο χρόνια και ενισχύει τη σχέση μας με την Qatar Airways περαιτέρω.»

Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει επίσης την oneworld alliance και την καθιστά ικανή να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά στις συμπεριλαμβανόμενες διαδρομές δημιουργώντας μεγαλύτερο ανταγωνισμό και περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές, σημειώνεται καταληκτικά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας