Powered by

CIPA: Η Κύπρος ιδανική επιλογή βάσης για ξένες επιχειρήσεις ενόψει brexit

Την Κύπρο ως εναλλακτική βάση για ξένες επιχειρήσεις προωθεί ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Cyprus Investment Promotion Agency - CIPA) στο  Bloomberg Markets: Most Influential Summit στο Χονγκ Κονγκ το οποίο πραγματοποιείται την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Τον CIPA εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλας Θεοχαρίδης, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Προώθησης του Συμβουλίου. Ο κ. Αγκαστινιώτης σε ομιλία του στο συνέδριο εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου για τη μεταφορά της έδρας διεθνών ξένων επιχειρήσεων στο νησί ενόψει και του brexit, στην παρουσία πάνω από 350 συμμετεχόντων. Στο συνέδριο παρευρέθηκαν θεσμικοί επενδυτές, CEOs διεθνών τραπεζικών οργανισμών και διαχειριστές επενδυτικών ταμείων.

Ο κ. Αγκαστινιώτης έθεσε το ερώτημα σε ποιο βαθμό το brexit θα επηρεάσει την στρατηγική διεθνούς επέκτασης της Κίνας συμπληρώνοντας πως το ΗΒ ήταν στρατηγικός εταίρος της Κίνας για την επέκταση της συνεργασίας της με την Ευρώπη. «Η Κύπρος με εξαιρετικά ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, ανταγωνιστικό εταιρικό φορολογικό συντελεστή, νομικό σύστημα βασισμένο στο βρετανικό δίκαιο, πλήρως εναρμονισμένο με την ΕΕ και την άψογη ποιότητα ζωής μπορεί να καταστεί νέος κόμβος για κινέζικες επιχειρήσεις στην περιοχή της Ευρώπης», υπέδειξε ο Πρόεδρος του CIPA.

Ο CIPA είναι ένας από τους τρεις μεγάλους χορηγούς των συνεδρίων σε Χονγκ Κονγκ και Λονδίνο.

Στα πλαίσια του Bloomberg Markets: Most Influential Summit κάθε πόλη φιλοξενεί ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας για μια μέρα ανταλλαγής απόψεων, ανάλυσης δεδομένων και καταστάσεων και δικτύωσης. Οι ομιλητές στο συνέδριο αναλύουν θέματα όπως: Brexit, διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, αντίκτυπος των εκλογών στις ΗΠΑ και παγκόσμια κρίση ρευστότητας.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ