Powered by

Eίναι τελικά η Deutsche Bank «too big to fail»;

Η γερμανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να διασώσει την Deutsche Bank αν η οικονομική της κατάσταση χειροτερεύσει αρκετά, δήλωσε ο Διευθυντής του τμήματος Επενδύσεων της Allianz Global Investors, Andreas Utermann.

«Δεν πιστεύω καθόλου όσα έρχονται από την Γερμανία σχετικά με το ότι η χώρα δεν θέλει να επέμβει τελικά σε περίπτωση που η Deutsche Bank βρεθεί πραγματικά σε κίνδυνο», δήλωσε ο Utermann την Δευτέρα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Είναι υπερβολικά σημαντική για την γερμανική οικονομία».

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να τερματίσουν την συζήτηση για μια δυνητική διάσωση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίου Angela Merkel, Steffen Seibert, να δηλώνει την Δευτέρα πως δεν υπάρχει «βάση» για εικασίες σχετικά με κρατική χρηματοδότηση της γερμανικής τράπεζας, η αξία των asset της οποίας ανέρχεται στα $2 τρισεκατομμύρια.

Το γερμανικό περιοδικό Focus ανέφερε σε δημοσίευμα της Κυριακής πως η Μerkel έχει αποκλείσει την οποιαδήποτε χορήγηση κρατικής βοήθειας στην Deutsche Bank, την ώρα που εξετάζει το εάν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα για την διεκδίκηση μιας τέταρτης θητείας στις εκλογές του ερχόμενου έτους.

Η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό την Δευτέρα εν μέσω κλίματος ανησυχιών σχετικά με το γεγονός ότι οι αυξανόμενες νομικές κυρώσεις εις βάρος της τράπεζας ενδεχομένως την αναγκάσουν να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση.

Οι επενδυτές μειώνουν την έκθεσή τους στην Deutsche Bank καθώς η Επιτροπή της Βασιλείας για την Εποπτεία του Τραπεζικού Συστήματος εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων περιορισμών στον τρόπο με τον οποίο οι επενδυτικές τράπεζες αξιολογούν το επενδυτικό ρίσκο και ο οποίος ενδεχομένως να αναγκάσει ορισμένες να διακρατούν περισσότερα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενες απώλειες.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επέμβει, σε περίπτωση που αυτό γίνει αυτό-επιβεβαιούμενη προφητεία με την τιμή της μετοχής να πέφτει υπερβολικά χαμηλά», σημείωσε ο Utermann.

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης νωρίτερα αυτό τον μήνα εκκίνησε τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να διευθετήσει μια μακροχρόνια έρευνα σχετικά με τα τιτλοποιημένα δάνεια της τράπεζας, αξιώνοντας αποζημίωση $14 δισεκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας