Νέο χορτοφαγικό μενού στο Hard Rock Cafe AYIA NAPA
10:37 - 26 Σεπτεμβρίου 2016
Με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης Χορτοφαγίας, τα Hard Rock Café όλου του κόσμου, «πρασινίζουν» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για όλο τον Οκτώβρη, με καινούριες επιλογές πιάτων από το νέο, περιορισμένης διάρκειας μενού, αποκλειστικά για χορτοφάγους.
Ξεκινώντας από το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Hard Rock Cafe Αγία Νάπα επεκτείνει το μενού του, το οποίο θα σερβίρει φρέσκα και χορταστικά πιάτα, φιλικά προς τους χορτοφάγους για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γευστικές τους επιλογές και σε άλλες κατηγορίες φαγητών, πάντα όμως με το κλασικό trademark, της all-American κουζίνας που το χαρακτηρίζει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι μερικά από τα νέα πιάτα που φιγουράρουν στο νέο χορτοφαγικό μενού του Hard Rock Cafe Ayia Napa, μπορούν να προετοιμαστούν ειδικά για να ικανοποιήσουν και τις ανάγκες των vegan καλεσμένων που επιθυμούν να επισκεφτούν το café.
Συγκεκριμένα, το ολοκαίνουριο αυτό χορτοφαγικό μενού, αποτελείται από τα ακόλουθα πιάτα:
Cauliflower Wings:
Τραγανά «μπουκετάκια» κουνουπιδού, στιλ Buffalo, με επιλογή σάλτσας Heavy Metal ή Tangy BBQ, σερβιρισμένα με bleu cheese, σέλινο και καρότο.
Grilled Ratatouille Wrap:
Μελιτζάνα και ανάμεικτα λαχανικά στη σχάρα με πικάντικη μαγιονέζα Sriracha, ελαιόλαδο και φύλλα ρόκας, σερβιρισμένα μέσα σε ζεστή tortilla από αλεύρι και αρωματικά. Σερβίρεται με σαλάτα.
Pico de Quinoa Arugula Salad
Σαλάτα με pico de gallo, κινόα, χυμό λάιμ, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ρόκα, λαχανάκια Βρυξελλών, πικάντικα καρύδια, τυρί φέτα και αποξηραμένα κράνμπερι, αναμιγμένα με βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή.
Cauliflower Burger
Σπιτικό burger φτιαγμένο από κουνουπίδι, σκόρδο, αυγά, τυρί φέτα, ρίγανη και φρυγανιά, επικαλυμμένο με πράσινα και άσπρα κολοκυθάκια, τυρί Monterey Jack, ρόκα, ντομάτα και σάλτσα σκόρδου αϊολί. Σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι brioche και συνοδεύεται με αρωματισμένες πατάτες και πικάντικη σάλτσα μαγιονέζας Sriracha.
Grilled Vegetable & Halloumi Wrap
Κολοκυθάκια, μελιτζάνα, πιπεριές, μανιτάρια, σπαράγγια και χαλούμι στη σχάρα, σερβιρισμένα μέσα σε ζεστή tortilla από αλεύρι και αρωματικά. Συνοδεύεται με σαλάτα.
Roasted Beet Salad
Τρυφερά φύλλα σπανάκι και ψητά παντζάρια, γαρνιρισμένα με τυρί φέτα και πικάντικα καρύδια, αναμιγμένα με σάλτσα από μέλι και βαλσάμικο .
Quinoa Burger
Σπιτικό μπιφτέκι από κινόα, κόκκινο κρεμμύδι, μανιτάρια Portobello, αυγά, τυρί Cheddar, καρύδια, κριθάρι, σάλτσα σόγιας και φρυγανιά. Γαρνίρεται με χούμους και σερβίρεται με ρόκα και ντομάτα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι brioche. Συνοδεύεται με αρωματισμένες πατάτες και σάλτσα χούμους.
ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ
Τα νέα πιάτα γιορτάζουν τον Μήνα Ευαισθητοποίησης Χορτοφαγίας, ο οποίος σκοπό έχει να διαδώσει τα οφέλη από μια διατροφή χωρίς κρέας. Η Διεθνής Ένωση Χορτοφαγίας ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να υιοθετήσει αυτό τον τρόπο ζωής. Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως Παγκόσμια Χορτοφαγική Ημέρα έχει εξελιχθεί σε ένα ολόκληρο μήνα εορτασμού της χορτοφαγίας που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και γιορτές.