Powered by

Η πώληση της Μίλαν ίσως έπεσε πάνω σε απάτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πλαστογραφούσαν τραπεζικά έγγραφα αν έκαναν αίτηση για ένα απλό στεγαστικό δάνειο. Και σίγουρα δεν θα το έκαναν εάν επρόκειτο να αγοράσουν μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος που επιδιώκει να αγοράσει την AC Milan, τη γνωστή Μίλαν των πολλών διακρίσεων, ίσως έκανε ακριβώς αυτό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ύψους 825 εκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά της ομάδας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η Τράπεζα του Γιανγκσού σε επικοινωνία της με το Bloomberg.

Ο όμιλος, ο οποίος ονομάζεται Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, παρουσίασε έγγραφο της τράπεζας κατά τις αρχικές διαπραγματεύσεις με τον σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αλλά η Τράπεζα του Γιανγκσού λέει ότι δεν εξέδωσε ποτέ τέτοιο έγγραφο.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, η τραπεζική επιστολή περιείχε πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές ενός από τους εταιρικούς λογαριασμούς του επενδυτή, αναφέρει το Bloomberg. Στο έγγραφο, το οποίο φέρει μάλιστα και σφραγίδα της Τράπεζας του Γιανγκσού, αναγράφεται η ύπαρξη υπολοίπου ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων στις 25 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη τραπεζική επιστολή δόθηκε στη Fininvest, μια εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Μπερλουσκόνι, ως κομμάτι ενός ευρύτερου πακέτου εγγράφων για να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς. Τέτοια έγγραφα ζητούνται συχνά από τον πωλητή για την επιβεβαίωση της πηγής χρηματοδότησης του αγοραστή.

Ένας εκπρόσωπος τύπου για την εταιρεία Sino-Europe Sports Investment Management, η οποία περιλαμβάνει την Haixia Capital και τον επιχειρηματία Λι Γιονγκχόνγκ, είπε ότι «δεν επιβεβαιώνει ότι έχει πράγματι αποσταλεί ένα τέτοιο έγγραφο». Και η Fininvest εξέδωσε μια παρεμφερή ανακοίνωση όπου τονίζει ότι «δεν επιβεβαιώνει τη λήψη ενός τέτοιου εγγράφου».

Η συμφωνία μεταξύ της Μίλαν και των Κινέζων επενδυτών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, είναι κομμάτι μιας ευρύτερης τάσης αύξησης των κινεζικών εξαγορών εταιρειών στο εξωτερικό, που στα μέσα του 2016 άγγιζε τα 135,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Θετική πρόοδος στον δεύτερο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Βιετνάμ-Πότε θα συνεχιστεί
CNBC: Πώς οι δασμοί και η καταναλωτική εμπιστοσύνη επηρεάζουν τις εταιρείες των ΗΠΑ
Αυξημένη η δραστηριότητα σε λιμάνια και εργοστάσια της Κίνας μετά την «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ
Τζέιμι Ντίμον: Σε κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού οι ΗΠΑ-Η Fed πράττει σωστά
Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός-Ξεπέρασε τα 3.300 δολάρια ανά ουγγιά
Bitcoin: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα $110.000-Προς νέο ιστορικό υψηλό
Απαντά στους δασμούς Τραμπ με στρατηγική ανάπτυξης η Ε.Ε.-Το σχέδιο για την ενίσχυση της αγοράς
Μεξικό: Μειώνονται στο 15% οι δασμοί για τα οχήματα που εξάγονται προς τις ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο τα τσιπ-Το Πεκίνο υπόσχεται «σθεναρά μέτρα»
Βρετανία: Άνοδος του πληθωρισμού στο 3,5% τον Απρίλιο-Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών