Powered by

Η πώληση της Μίλαν ίσως έπεσε πάνω σε απάτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πλαστογραφούσαν τραπεζικά έγγραφα αν έκαναν αίτηση για ένα απλό στεγαστικό δάνειο. Και σίγουρα δεν θα το έκαναν εάν επρόκειτο να αγοράσουν μια επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος που επιδιώκει να αγοράσει την AC Milan, τη γνωστή Μίλαν των πολλών διακρίσεων, ίσως έκανε ακριβώς αυτό κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ύψους 825 εκατομμυρίων δολαρίων εξαγορά της ομάδας. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η Τράπεζα του Γιανγκσού σε επικοινωνία της με το Bloomberg.

Ο όμιλος, ο οποίος ονομάζεται Sino-Europe Sports Investment Management Changxing, παρουσίασε έγγραφο της τράπεζας κατά τις αρχικές διαπραγματεύσεις με τον σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αλλά η Τράπεζα του Γιανγκσού λέει ότι δεν εξέδωσε ποτέ τέτοιο έγγραφο.

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, η τραπεζική επιστολή περιείχε πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές ενός από τους εταιρικούς λογαριασμούς του επενδυτή, αναφέρει το Bloomberg. Στο έγγραφο, το οποίο φέρει μάλιστα και σφραγίδα της Τράπεζας του Γιανγκσού, αναγράφεται η ύπαρξη υπολοίπου ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων στις 25 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη τραπεζική επιστολή δόθηκε στη Fininvest, μια εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Μπερλουσκόνι, ως κομμάτι ενός ευρύτερου πακέτου εγγράφων για να προχωρήσει η διαδικασία εξαγοράς. Τέτοια έγγραφα ζητούνται συχνά από τον πωλητή για την επιβεβαίωση της πηγής χρηματοδότησης του αγοραστή.

Ένας εκπρόσωπος τύπου για την εταιρεία Sino-Europe Sports Investment Management, η οποία περιλαμβάνει την Haixia Capital και τον επιχειρηματία Λι Γιονγκχόνγκ, είπε ότι «δεν επιβεβαιώνει ότι έχει πράγματι αποσταλεί ένα τέτοιο έγγραφο». Και η Fininvest εξέδωσε μια παρεμφερή ανακοίνωση όπου τονίζει ότι «δεν επιβεβαιώνει τη λήψη ενός τέτοιου εγγράφου».

Η συμφωνία μεταξύ της Μίλαν και των Κινέζων επενδυτών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, είναι κομμάτι μιας ευρύτερης τάσης αύξησης των κινεζικών εξαγορών εταιρειών στο εξωτερικό, που στα μέσα του 2016 άγγιζε τα 135,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας