Powered by

Σφίγγει ο κλοιός για τον Winterkorn της Volkswagen

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn, ενέκρινε σχέδιο ώστε να αποκαλυφθούν μόνο μερικές πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές σχετικά με τη χειραγώγηση των δοκιμών ρύπων, επτά εβδομάδες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που επικαλείται έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.

Όπως μεταδίδει το περιοδικό Bloomberg, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στις 28 Ιουλίου του 2015, ο Winterkorn έδωσε την έγκρισή του σε συγκεκριμένα προς συζήτηση σημεία, πριν από ανεπίσημη συνάντηση με τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τότε CEO επέτρεψε σε στελέχη της VW να αποκαλύψουν μερικές μόνο λεπτομέρειες σχετικά με τις εκπομπές και τις δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι της Volkswagen παραδέχθηκαν ότι οι εκπομπές δεν ανταποκρίνονταν στα αμερικανικά πρότυπα και πως οι μηχανικοί εργάζονταν για να διορθώσουν το πρόβλημα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Επτά εβδομάδες αργότερα, οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία αψήφησε το περιβαλλοντικό κανονιστικό πλαίσιο. Ο Winterkorn, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις, είναι αντικείμενο έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η διοίκηση άργησε να ενημερώσει τους επενδυτές για τα πιθανά κόστη του σκανδάλου.

Ο Eric Felber, εκπρόσωπος της Volkswagen, ανέφερε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν σχολιάζει επάνω σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Felix Doerr, δικηγόρος του Winterkorn, επίσης δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.
Η VW έχει γνωστοποιήσει ότι ο Winterkorn ήταν παρών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015, κατά την οποία η κατάσταση με τα ντίζελ βρέθηκε στο «περιθώριο» των συζητήσεων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας