Powered by

Νέος «πόλεμος» για την Marriott International

Ο πόλεμος προσφορών για την Starwood Hotels & Resorts Worldwide βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα όταν η Marriott International κατάφερε να αποκρούσει την κινεζική Anbang και να γίνει η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στον κόσμο. Τώρα αναζητά όπλα για έναν νέο πόλεμο με τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία Expedia και Priceline, που «τρώνε» μέχρι και το 10% των χρημάτων που πληρώνουν οι πελάτες για τη διαμονή τους.

Η Marriott και άλλες ξενοδοχειακές εταιρίες απάντησαν με εκπτώσεις και δωρεάν Wi-Fi για τους συχνούς πελάτες που κάνουν κρατήσεις άμεσα σε εκείνες, ενώ υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες ότι δεν κερδίζουν καθόλου βαθμούς για τα προγράμματα πελατειακής πίστης (loyalty points) όταν κλείνουν δωμάτιο μέσω άλλων ιστότοπων.

Τα διαδικτυακά πρακτορεία προσπάθησαν με τη σειρά τους να «σπρώξουν» τις μεγάλες εταιρίες χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, επισημαίνει ο Thomas Allen, αναλυτής της Morgan Stanley.

Όπως τονίζει το Bloomberg, οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι καθώς η δαπάνη σε δωμάτια ξενοδοχείων ήταν σχεδόν 150 δισ. δολάρια πέρυσι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες -δηλαδή αυξήθηκαν κατά 7,3% σε σχέση με το 2014- και οι διαδικτυακοί πράκτορες κέρδισαν περίπου το 15% των συνολικών διανυκτερεύσεων, σύμφωνα με στοιχεία του παρόχου δεδομένων Kalibri Labs.

Σε κάποιες αγορές το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Robert Finvarb στον οποίο ανήκουν τα Marriotts στο Μαϊάμι και τις γύρω περιοχές. «Η ανάκτηση του ελέγχου της κατάστασης είναι απόλυτα κρίσιμη», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας