Powered by

Ryanair: Μείωση της παρουσίας στην Ελλάδα το 2017

Τη μείωση της παρουσίας της στην Ελλάδα το 2017, με συρρίκνωση της δραστηριότητάς της κατά 2% σε σύγκριση με φέτος, προανήγγειλε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David O'Brien.

Κάνοντας αναφορά στις 26 συνολικά επιστολές που έχει στείλει η εταιρία προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν προτάσεις ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ελλάδα, ανέφερε σε αντιδιαστολή το παράδειγμα της Ιταλίας. Όπως εξήγησε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει τη φορολογία όπως είχε προαναγγείλει, με αποτέλεσμα η Ryanair να προγραμματίσει για το 2017 την προσθήκη 44 νέων δρομολογίων, με τη χρήση 10 επιπλέον αεροσκαφών.

Ο D. O'Brien επεσήμανε ταυτόχρονα πως η Ryanair υπολογίζει πως η ανάπτυξή της στο αεροδρόμιο της Αθήνας είναι μόλις +1%, ενώ για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης η επιβατική της κίνηση αναμένεται να αυξηθείκατά 14% με την προσθήκη νέων δρομολογίων.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair αναφέρθηκε ταυτόχρονα στην περίπτωση της Κω, προαναγγέλλοντας την ολική ακύρωση του δρομολογίου για το 2017. Όπως σημείωσε, η Ryanair είχε καταθέσει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε η φορολογία που αφορούσε τα δρομολόγια της Κω να επιτρέπει τη συνέχιση των πτήσεων. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η φορολογία δεν μειώθηκε και η εταιρία θα έπρεπε να πετά με ναύλους που ήταν χαμηλότεροι από τη φορολογία που έπρεπε να καταβάλλει.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair σημείωσε ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η Ryanair έχει διακινήσει 16 εκατ. επιβάτες προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης της εταιρίας, με την ολοκλήρωση παραλαβής 315 νέων αεροπλάνων μέχρι το 2024, θα είναι σε θέση να διακινεί 180 εκατ. επιβάτες τον χρόνο

Πηγή: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών