Powered by

Κινητά της Samsung έπιασαν φωτιά στην Κίνα

Δύο κινητά τηλέφωνα Galaxy Note 7 της Samsung έπιασαν φωτιά στην Κίνα, σύμφωνα με αναφορές οι οποίες, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν, αυτά θα είναι τα πρώτα τέτοιου είδους περιστατικά στην μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Associated Press.

Η Samsung Electronics επεσήμανε ότι ερευνά μία από τις υποθέσεις που έχουν αναφερθεί. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία είχε προηγούμενα υποστηρίξει ότι τα κινητά της τηλέφωνα δεν αποσύρονται από την κινεζική αγορά, καθώς οι μπαταρίες για τις συσκευές που πωλούνται εκεί προέρχονται από άλλο προμηθευτή και άρα είναι ασφαλείς.

Χρήστης κινεζικού κοινωνικού δικτύου ανέφερε σε αναρτήσεις του, ότι το Note 7 ενός φίλου έπιασε φωτιά.
Ο χρήστης, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρακτορείο, τόνισε ότι η συσκευή αγοράστηκε την 1η Σεπτεμβρίου μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com. Όπως περιέγραψε, το τηλέφωνο άρχισε να ζεσταίνεται και να δονείται, ενώ έπειτα εξερράγη και άρχισε να βγάζει μαύρο καπνό.

Η Samsung ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και προσφέρθηκε να πάρει πίσω τη συσκευή και να του επιστρέψει τα χρήματά του, ωστόσο σύμφωνα με τον φίλο του εκείνος αρνήθηκε.

Δεύτερος λογαριασμός σε κοινωνικό δίκτυο έφερε ανάρτηση σχετικά με έκρηξη συσκευής άλλου προσώπου, την ώρα που ο ιδιοκτήτης έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο τηλέφωνο.

Ο ιστότοπος JD.com γνωστοποίησε ότι η τεχνολογική εταιρία διεξάγει εσωτερική έρευνα για το πρώτο περιστατικό, ωστόσο η Samsung δεν έχει σχολιάσει τίποτα από αυτά.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι σταματά τις πωλήσεις του Note 7 σε 10 αγορές της, ωστόσο είχε πει ότι τα κινητά που πωλήθηκαν στην Κίνα ήταν ασφαλή. Οι κινεζικές αρχές, πάντως, που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο ποιότητας, την ανάγκασαν να ανακαλέσει 1.858 συσκευές στην χώρα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας