Powered by

Moody's: Ένα «hard Brexit» θα είχε μικρό αντίκτυπο στο Σίτι

Η έξοδος των τραπεζών από το Σίτι σε περίπτωση «hard Brexit» θα ήταν μέτρια και διαχειρίσιμη, όπως προέβλεψε ο οίκος αξιολόγησης Moody's σύμφωνα με τον Guardian.

Έκθεση του οίκου υποστηρίζει ότι θα υπάρξει απώλεια στην επιχειρηματικότητα σε περίπτωση που το δημοψήφισμα οδηγήσει σε έξοδο της Βρετανίας από την κοινή αγορά, καθώς και από την ΕΕ, αλλά ο αντίκτυπος θα είναι λιγότερο σοβαρός σε σχέση με το τι έχουν υπαινιχθεί κάποιοι ειδικοί.

Ο Moody's αναφέρει ότι ο άμεσος αντίκτυπος στις τράπεζες και σε άλλες εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, για οποίες προσφέρει βαθμολογίες, «πιθανώς θα είναι μέτριος».

Όπως πρόσθεσε, «ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα γίνει αισθητός μέσω των υψηλότερων κοστών και την μετατόπιση της εστίασης της διοίκησης, καθώς οι εταιρίες που θα ανησυχήσουν, θα αναδιαρθρωθούν, περιορίζοντας την κερδοφορία για ένα διάστημα. Αυτό είναι αρνητικό για την πιστοληπτική ικανότητα, αλλά διαχειρίσιμο. Και άλλοι κρίσιμοι παράγοντες όπως το κεφάλαιο και η ρευστότητα, τα οποία καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από παγκόσμια πρότυπα, δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ουσιαστικές αλλαγές συγκεκριμένα από το Brexit».

Ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι είναι απίθανο να χαθούν όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι χρηματοοικονομικές εταιρίες. Ακόμη και χωρίς επίσημη συμφωνία, το ευρωπαϊκό δίκαιο ήδη παρέχει περιορισμένη αναγνώριση σε ρυθμιστικά καθεστώτα εκτός ΕΕ, με το σκοπό να προχωρούν επενδύσεις και τραπεζικές δραστηριότητες, συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Simon Ainsworth, ανώτατος αντιπρόεδρος στον οίκο, ανέφερε ότι ένα σύστημα εναρμόνισης του ρυθμιστικού πλαισίου σε όλη την ΕΕ, θα μπορούσε να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης στην κοινή αγορά.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα υπάρξει λιγότερη βεβαιότητα για τις εταιρίες αυτές, διότι η πρόσβαση αυτή θα εξαρτηθεί από απόφαση της Κομισιόν, η οποία μπορεί να πάρει χρόνο και θα μπορούσε να ανακληθεί αργότερα..

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας