Powered by

Μήνυση Sanofi κατά Merck στις ΗΠΑ για πατέντες

Ο γαλλικός κολοσσός στα φάρμακα, Sanofi, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση κατά της διεθνούς μονάδας της Merck για υποτιθέμενη παραβίαση πατεντών.

Στο πλαίσιο της αγωγής που κατέθεσε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η Sanofi υποστήριξε πως η Merck Sharp & Dohme παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες των οποίων τα δικαιώματα έχει στην κατοχή της η γαλλική φαρμακευτική, περιλαμβανομένων και δύο εξαιρετικά επιτυχημένων θεραπειών, μία για το διαβήτη και μία συσκευή χορήγησης ινσουλίνης.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Sanofi με έδρα το Παρίσι είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες θεραπειών για το διαβήτη, παρότι αυτό το κομμάτι των δραστηριοτήτων της πιέζεται όλο και περισσότερο από τα κόστη.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα έσοδα από τα φάρμακα για το διαβήτη θα ελαττωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ινσουλίνης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σε ανοδική τροχιά ο χρυσός-Στα $3.309 η ουγγιά
Αγώνας δρόμου ΗΠΑ και Ε.Ε. για κατάληξη σε εμπορική συμφωνία-Πότε εκπνέει η περίοδος ανακωχής
Δασμοί Τραμπ: Πόσα έχουν μπει μέχρι στιγμής στο ταμείο των ΗΠΑ
Τραμπ: Θετική η ανταπόκριση της Ε.Ε.-Ώρα να ανοίξουν τις αγορές τους στο αμερικανικό εμπόριο
Λαγκάρντ: «Φρικτές» οι δηλώσεις Τραμπ για την Ε.Ε.
Επίσπευση εμπορικών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. και ΗΠΑ αποφάσισαν Φον ντερ Λάιεν και Τραμπ
Χρυσός: Πτώση στις τιμές μετά τη στάση Τραμπ απέναντι στην Ε.Ε.
Δολάριο: Διευρύνει τις απώλειες σε χαμηλό 2 ετών μετά την παράταση της αναστολής των δασμών στην Ε.Ε.
Στάση αναμονής από Fed-Ήπιος πληθωρισμός, αβέβαιη η επίδραση των δασμών Τραμπ
Τραμπ: Αναστέλλει έως τις 9 Ιουλίου τους «ανταποδοτικούς» δασμούς για την Ε.Ε.