Powered by

Uber: «Πόλεμος» μεταξύ οδηγών και αυτοοδηγούμενων

Μπορεί η Uber να βλέπει το πρόγραμμα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων ως ένα «βήμα μπροστά» στις μεταφορές, αλλά οι οδηγοί της διαφωνούν.

Η εταιρία συνεπιβατισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη την εκκίνηση πιλοτικού προγράμματος αυτοοοδηγούμενων οχημάτων στο Πίτσμπεργκ για επιλεγμένους επιβάτες, γεγονός που έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες του Independent Drivers Guild που εκπροσωπεί 35.000 οδηγούς της Uber στην Νέα Υόρκη.

Το ξεκίνημα του πιλοτικού προγράμματος είναι ιδιαίτερα «ανησυχητικό», ιδιαίτερα γιατί η Uber συνεργάζεται τελευταία με ρυθμιστικές αρχές ώστε να επιτραπεί ο συνεπιβατισμός σε διάφορες πόλεις, με το επιχείρημα ότι η κίνηση αυτή θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στις κοινότητες, επεσήμανε ο ιδρυτής του σώματος Jim Conigliaro Jr.

«Δεν αναμένουμε η Uber να μετατοπιστεί σύντομα στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα στην Νέα Υόρκη, αλλά μπορούν να περιμένουν ότι θα ξεκινήσουμε επιθετική εκστρατεία που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί, για να σταματήσουμε μια τέτοια κίνηση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η πολιτεία απαγορεύει τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και πως οι οδηγοί «θα παλέψουν επιθετικά» για να παραμείνει σε ισχύ αυτή η νομοθεσία.

Εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε πως η Uber γνωρίζει ότι ανησυχούν οι οδηγοί της και σημείωσε ότι εκείνοι θα είναι «μέρος της εξίσωσης», ακόμη και αφότου επιλυθούν πρακτικά τεχνολογικά προβλήματα όπως η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

«Ακόμη και όταν φτιαχτούν αυτά τα τεχνολογικά ζητήματα, πιστεύουμε ότι ο συνεπιβατισμός θα είναι ένα μίγμα –με τα δρομολόγια να παρέχονται και από οδηγούς και από τα αυτοοδηγούμενα Ubers», υποστήριξε, σύμφωνα με το MarketWatch.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας